google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ο gay εγγονός του Ομάρ Σαρίφ υπερασπίζεται τους ΛΟΑΤ

Εγγονός ενός θρύλου, γκέι ακτιβιστής, ηθοποιός, μοντέλο, ο Ομάρ Σαρίφ Τζ. είναι ένας άνθρωπος που ψάχνει το φως στους άλλους και κυνηγά την ελπίδα. Ο εγγονός του «Δρ. Ζιβάγκο» σε άρθρο της Hornet μιλά για το πώς είναι να είσαι γκέι Αιγύπτιος και να ζεις σε μια χώρα που βυθίζεται στην ομοφοβία. 
Μπορεί εκείνος να ζει στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, καθημερινά λαμβάνει μηνύματα στα οποία του περιγράφουν τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι ομοφυλόφιλοι στην Αίγυπτο. «Κάθε πρωί ξυπνάω και με περιμένει ένα inbox κατακλυσμένο από αποκαρδιωτικά μηνύματα για την Αίγυπτο. Προέρχονται και από φίλους και από αγνώστους, μέλη της αιγυπτιακής γκέι κοινότητας που άφησα πίσω πριν πέντε χρόνια όταν έκανα come out ως ομοφυλόφιλος και αποσύρθηκα από την χώρα, κι όλοι τους έχουν υποφέρει φρικτά από βία, εκφοβισμούς ακόμη και απειλές για τη ζωή τους», σημειώνει. «Στα μηνύματα όλοι είναι απελπισμένοι να να κάνουν ό,τι κι εγώ: να δραπετεύσουν από μια χώρα που μαστίζεται από ένα ξέσπασμα ομοφοβίας. Επειδή δεν μπορούν όμως να το κάνουν, πολλοί μου γράφουν πως θέλουν να αυτοκτονήσουν. Δεν ξέρω τι να τους πω. Θα ήθελα να τους δώσω ελπίδα. Θα ήθελα να μην είναι ψεύτικη η ελπίδα», προσθέτει. 
Παρόλο που προσπαθεί να προωθήσει τα δικαιώματα της κοινότητας LGBTQ στην Αίγυπτο, η κατάσταση στη χώρα γίνεται όλο και χειρότερη, με τις αρχές να εξευτελίζουν ανθρώπους. «Τους τελευταίους μήνες, η αστυνομία έχει αρχίσει να σταματάει στο δρόμο άντρες που υποψιάζεται ότι είναι γκέι, να τους ψάχνει τα τηλέφωνα για ενοχοποιητικές φωτογραφίες ή εφαρμογές ραντεβού, να τους βάζει φυλακή με ποινές από έξι μήνες μέχρι έξι χρόνια. Υπάρχουν μαρτυρίες που σου ανακατεύουν το στομάχι και κάνουν λόγο για αστυνομικούς που υποβάλλουν υπόπτους σε αναγκαστικές εξετάσεις πρωκτού, ένα άκρως εξευτελιστικό μαρτύριο», τονίζει. 
«Δεν μπορώ να συμβουλεύσω τους νεαρούς γκέι Αιγύπτιους που μου στέλνουν μήνυμα να κάνουν come out, δεν θέλω να δεχθούν πυρά για τις δικές μου απόψεις. Δεν μπορώ καν να τους πω να το αποκαλύψουν στις οικογένειές τους. Ελάχιστοι έχουν τις φιλελεύθερες απόψεις που είχαν οι παππούδες μου, έχοντας δουλέψει σε ταινίες με τόσους διαφορετικούς ανθρώπους. Οπότε απλώς τους λέω να προσέχουν και να κάνουν κουράγιο», προσθέτει. «Εγώ αυτό που προσπαθώ να τους προσφέρω είναι μια είδους ελπίδα στην οποία πιστεύω, πως ολόκληρη η ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης είναι ένα διαρκές ταξίδι προς την ένταξη. Μόλις οι άνθρωποι πάρουν την πρώτη γεύση κοινωνίας, αγάπης, ελευθερίας, μιας ευκαιρίας να ζήσουν με τις αυθεντικές τους ταυτότητες, δεν υπάρχει τίποτα να τους συγκρατήσει», καταλήγει ο Ομάρ Σαρίφ Τζ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.