google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

«Σχολικός εκφοβισμός και διαφορετικότητα» στην Χίο

Μετά από πρόσκληση του κ.Κοντού, διευθυντή Λυκείου Βροντάδου, η ομάδα της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου υλοποίησε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και την ευαισθητοποίηση τους όσον αφορά το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Σε συνεργασία με τον διευθυντή και το διδακτικό προσωπικό, υλοποιήθηκαν βιωματικές ασκήσεις και ομιλία από τη ψυχολόγο, Φωτεινή-Ελβίσα Φρροκάϊ και τη διοικητική υπάλληλο, Αμαλία Παπαβασιλείου. Οι 31 μαθητές των τάξεων Β1 και Β2 του Λυκείου ενημερώθηκαν για το φαινόμενο του εκφοβισμού, σχολίασαν το βίντεο που προβλήθηκε και μοιράστηκαν τις απόψεις τους για την ενδοσχολική βία και τη διαφορετικότητα. Έπειτα, ακολούθησαν βιωματικές ασκήσεις και δημιουργήθηκε ένας «κύκλος εμπιστοσύνης».
Οι μαθητές επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συμμετοχή στη δράση μέσω του μοιράσματος προβληματισμών, απόψεων και προσωπικών βιωμάτων που αναδύθηκαν από τις διαδραστικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν. Οι βιωματικές ασκήσεις, στόχο είχαν την ανάπτυξη δεξιοτήτων αλληλεγγύης, επικοινωνίας και συνεργασίας των μαθητών με σκοπό την καλλιέργεια ενσυναίσθησης σε σχέση με το σχολικό εκφοβισμό. Στο τέλος, τα παιδιά έδωσαν την ανατροφοδότησή τους για τη δράση και ζήτησαν να πραγματοποιηθούν και άλλες παρόμοιες.
 Λίγα λόγια για την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου :
 Ξεκίνησε την λειτουργία της το 2007 και είναι μέρος του προγράμματος «Ψυχαργώς» που στοχεύει στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Η λειτουργία της εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες της είναι δωρεάν σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και τις οικογένειές τους, που κατοικούν στα νησιά Χίος, Οινούσσες, Ψαρά. Οι υπηρεσίες της ΚΜΨΥ περιλαμβάνουν Ψυχιατρική Εκτίμηση, χορήγηση και παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής, υποστηρικτική παρακολούθηση , ψυχολογική υποστήριξη, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, κ.α. Από τον 1ο του 2007 ως 31/12/2016 έχουν εξυπηρετηθεί 2285 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.