ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Από τα gay pride στον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών

«McKellen: Playing the Part». Ένα εξαιρετικά εμπεριστατωμένο ντοκιμαντέρ για τον Γκάνταλφ (στο «Lord of the Rings»), τον Μαγκνέτο (στους «X-Men») και πολλούς άλλους, στον κινηματογράφο και το θέατρο.
Την άνοιξη θα το δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες στη Βρετανία και τις σκανδιναβικές χώρες, αργότερα, μέσα στο 2018, στις ΗΠΑ.
Το «Μακέλεν: Παίζοντας τον ρόλο» είναι «χτισμένο» σε περίπου 14 ώρες συνεντεύξεων του θρυλικού ηθοποιού και έχει έναν «σκασμό» αρχειακό υλικό στο οποίο περιλαμβάνονται πάμπολλα behind-the-scenes γυρίσματα τόσο από ταινίες όσο και από θεατρικές παραγωγές.
Ο Σερ Ίαν Μάρεϊ ΜακΚέλεν στο Manchester Pride το 2010
Οταν το 1988 αποκάλυψε την σεξουαλική του ταυτότητα
Το εξουσιοδοτημένο ντοκιμαντέρ αναφέρεται στα πρώτα χρόνια του Ίαν Μακέλεν, με πρόσβαση σε ημερολόγια, προσωπικά άλμπουμ φωτογραφιών, τη σταδιοδρομία του ως ηθοποιός και τον ρόλο του στο κίνημα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.
Ενώ ο ΜακΚέλεν είχε κάνει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό γνωστό στους συνάδελφους του ηθοποιούς στα πρώτα στάδια της καριέρας του, ήταν το 1988 που το αποκάλυψε στο ευρύ κοινό, σε ένα πρόγραμμα του BBC Radio 3.
Αυτό που ώθησε τον ΜακΚέλεν στην απόφασή του -ξεπερνώντας κάθε ανησυχία για πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην καριέρα του- ήταν ο επίμαχος Τομέας 28 του Τοπικού Κυβερνητικού Συμβολαίου, πιο απλά γνωστό ως Τομέας 28, που βρισκόταν υπό την εξέταση της Βρετανικής Κυβέρνησης. Ο ΜακΚέλεν τόνισε πως ήταν επηρεασμένος για την απόφασή του από συμβουλές και υποστήριξη των φίλων του, μέσα σε αυτούς ο γκέι συγγραφέας Άρμιστεντ Μόπιν.
Ο ΜακΚέλεν στο Europride το 2003 στο Μάντσεστερ

Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας έχει καθίσει ο Joe Stephenson (γνωστός από την ταινία «Chicken»).
«Ήταν πάντα πρόθεσή μου να κάνω αυτή την ταινία για να βγει στους κινηματογράφους, να βρω τρόπο να τιμήσω τη ζωή ενός από τους πιο μεγάλους ηθοποιούς μας στη μεγάλη οθόνη. Είμαι, κατά συνέπεια, ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με την Trafalgar (σ.σ. πρώην Picturehouse Entertainment) για να δώσουμε στο κοινό τη δυνατότητα να την δει» δήλωσε.

Από την πλευρά της, η καινούργια διευθύντρια διανομής στην Trafalgar, η Άλις Ντε Ρόζα, τόνισε πως «είμαστε ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε με τον σκηνοθέτη Joe Stephenson και την ομάδα του σε αυτή τη φανταστική ταινία, ζωντανεύοντας την ιστορία του Ίαν Μακέλεν, με μια άνευ προηγουμένου πρόσβαση σε έναν θρύλο της τέχνης της ηθοποιίας».
Ο Σερ Ίαν Μάρεϊ ΜακΚέλεν είναι εχει κερδίσει πολλαπλά Βραβεία Λόρενς Ολίβιε, ένα Τόνυ, προτάθηκε για δύο Όσκαρ και για πέντε Έμμυ.
Η δουλειά του έχει κυμανθεί από Σαιξπηρικό και μοντέρνο θέατρο μέχρι δημοφιλείς ταινίες φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας. Είναι γνωστός για τους ρόλους του σε διάφορες ταινίες όπως τον Γκάνταλφ στην τριλογία Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (The Lord of the Rings), τον Μαγκνέτο στην τριλογία X-Men και τον Σερ Λι Τίμπινγκ στην ταινία Κώδικας Da Vinci (The Da Vinci Code, 2006) και η τελευταία του ταινία The Hobbit ( An unexpected journey, The desolation of Smaug και The battle of the five armies)
Ο ΜακΚέλεν ορίστηκε Διοικητής του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 1979, χρίστηκε ιππότης το 1991 για τις υπηρεσίες του στις τέχνες του θεάματος και ονομάστηκε Εταίρος της Τιμής για τις υπηρεσίες του στη δραματική τέχνη και την ισότητα, στις Τιμές του Νέου Χρόνου του 2008.
φωτογραφίες: ap images, wikipedia
πληροφορίες: AΠΕ-ΜΠΕ, WIKIPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.