google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Δικαστική απόφαση κατά των εργασιακών διακρίσεων σε βάρος ομοφυλοφίλων

NEA YOΡΚΗ. Μια δικαστική απόφαση του Εφετείου της Νέας Υόρκης, για έναν ομοφυλόφιλο εκπαιδευτή ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο, έγινε η δεύτερη στη χώρα που δηλώνει ότι ο αμερικανικός ομοσπονδιακός νόμος κατά των διακρίσεων προστατεύει τους εργαζόμενους από απόλυση λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Η εν λόγω απόφαση μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, πράγμα που σημαίνει ότι εκεί (αν φτάσει η υπόθεση) θα εκδοθεί απόφαση άπαξ διά παντός. Με 10 ψήφους υπέρ και 3 κατά, το 2ο Αμερικανικό Εφετείο απεφάνθη ότι ο ομοσπονδιακός νόμος κατά των διακρίσεων προστατεύει τους ομοφυλόφιλους από απόλυση λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Η απόφαση είχε να κάνει με τον Ντόναλντ Ζάρντα (Donald Zarda), ο οποίος το 2010 είχε απολυθεί από τη δουλειά του ως εκπαιδευτής αλεξίπτωτου στο Σέντραλ Ισλιπ της Νέας Υόρκης. 
Για να γίνει η ελεύθερη πτώση με το αλεξίπτωτο, ο Ζάρντα έπρεπε να κρατά σφιχτά πάνω του τους πελάτες. Προκειμένου να κάνει μια γυναίκα μαθήτρια να αισθανθεί άνετα, της είπε να μην ανησυχεί καθώς ήταν ομοφυλόφιλος. Η σχολή απέλυσε τον Ζάρντα, καθώς ο φίλος της γυναίκας πήγε στους υπεύθυνους και διαμαρτυρήθηκε. Η γυναίκα είχε υποστηρίξει ότι ο Ζάρντα την ακούμπησε απρεπώς και ότι στη συνέχεια αποκάλυψε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό προκειμένου να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του. Η εταιρεία υποστήριξε ότι ο λόγος της απόλυσής του ήταν η συμπεριφορά του όχι ο σεξουαλικός του προσανατολισμός. Η δικαστική αυτή απόφαση αφορά μόνο τη Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ και το Βερμόντ. Ωστόσο, μπορεί να κατευθυνθεί προς το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο πάντως τον Δεκέμβριο αρνήθηκε να εξετάσει μια υπόθεση γυναίκας από τη Τζόρτζια, η οποία ισχυρίζεται ότι απολύθηκε επειδή είναι ομοφυλόφιλη. 
Ο Ζάρντα σκοτώθηκε πριν από τρία χρόνια σε δυστύχημα με wingsuit στην Ελβετία. Η αδελφή του, Μελίσα, μιλώντας τηλεφωνικά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Associated Press», από το Κάνσας Σίτι του Μισούρι, είπε ότι ο αδελφός της θα ήταν ενθουσιασμένος από την δικαστική αυτή απόφαση. Την απόφαση αυτή, εξάλλου, χαιρέτησαν όπως ήταν αναμενόμενο και οι οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. «Η σημερινή απόφαση είναι η πιο πρόσφατη νίκη που επιβεβαιώνει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αξιολογούνται μόνο για την δουλειά τους και όχι από το ποιοι είναι και ποιον αγαπούν», είναι τα λόγια του Μάσεν Ντέιβις, ο οποίος είναι στέλεχος της οργάνωσης Freedom for All Americans.
Από τον Εθνικό Κήρυκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.