google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ποινικοποίηση προγαμιαίων και ομοφυλοφιλικών σχέσεων η Ινδονησία

Νομοσχέδια που ποινικοποιούν τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου καθώς και τις σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου έχουν υποβληθεί στο κοινοβούλιο της Ινδονησίας και αναμένεται η έγκριση τους, σε μία χώρα που τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά η εχθρότητα απέναντι στα ΛΟΑΤ άτομα, όπως επισημαίνουν οργανώσεις. «Μόνο το 2017 περί τα 300 μέλη της LGBT κοινότητας συνελήφθησαν στην Ινδονησία» διαπιστώνει ερευνητής του Human Rights Watch. Αντιδράσεις για τα νομοσχέδια από τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν, ο οποίος σημειώνει ότι ο λόγος μίσους εναντίον των ΛΟΑΤ ατόμων «φαίνεται να χρησιμεύει κυνικά για πολιτικούς σκοπούς» Το κοινοβούλιο της Ινδονησίας εξετάζει μεταρρυθμίσεις στον ποινικό κώδικα που ισχύει στη χώρα από τότε που ήταν αποικία των Ολλανδών. Μεταξύ των προτάσεων που έχουν υποβληθεί είναι η απαγόρευση των σεξουαλικών σχέσεων εκτός γάμου, οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και η συγκατοίκηση, θέματα τα οποία μέχρι πρότινος ρυθμίζονταν βάσει νόμων. 
 Οι μεταρρυθμίσεις έχουν την ευρεία στήριξη του κοινοβουλίου, όπου λίγοι βουλευτές στήριξαν τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας καθώς φοβούνται ότι θα χάσουν τη συντηρητική βάση των ψηφοφόρων ενόψει των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών του χρόνου. Αρκετοί αξιωματούχοι στην κυβέρνηση Ουιντόντο έχουν επισημάνει ότι η ΛΟΑΤ κοινότητα θα πρέπει, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες, να μην υπόκεινται σε διακρίσεις και βία. Όμως υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο πρόεδρος, απαντούν ότι η πολιτιστική και θρησκευτική παράδοση της Ινδονησίας δεν μπορεί να αποδεχθεί το ΛΟΑΤ κίνημα. Ακτιβιστές έχουν εκφράσει την ανησυχία ότι, αν εγκριθούν, τα νέα νομοσχέδια θα παραβιάζουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και θα χρησιμοποιούνται για να στοχοποιούνται μειονότητες. Μέχρι στιγμής η νομοθεσία στην Ινδονησία δεν θέτει περιορισμούς στους ομοφυλόφιλους με εξαίρεση την υπερσυντηρητική επαρχία Άτσεχ. 
«Το 2017 περί τα 300 μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας συνελήφθησαν» 
Όπως αναδεικνύεται σε πρόσφατο ρεπορτάζ του news247, μέχρι τώρα σε όλη την χώρα χρησιμοποιείται ο νόμος περί πορνογραφίας ώστε να διώκονται οι ομοφυλόφιλοι και οι διεμφυλικοί, ενώ ο Υπουργός Αμύνης, είχε χαρακτηρίσει μιλώντας στο πρακτορείο Antara το ΛΟΑΤ κίνημα «πιο επικίνδυνο και από πυρηνικό πόλεμο». Μάλιστα, ο ερευνητής του οργανισμού Human Rights Watch, Andreas Harsono, σε πρόσφατη ανακοίνωση του διαπίστωσε ότι στην Ινδονησία «μόνο το 2017 περί τα 300 μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας συνελήφθησαν στην Ινδονησία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.