google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ LGBTQ ΣΕ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ!

Μπορεί να μην κυματίζει όπως αυτή που τοποθετήθηκε πριν αρκετό καιρό στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας από LGBT άτομα όμως είναι «εκεί» για να θυμίζει σε όλους, κατοίκους και περαστικούς τα δικαιώματα των ατόμων που σε λίγο καιρό θα συμμετάσχουν στο Patras Pride festival στον μόλο της Αγίου Νικολάου!
Είναι το «ουράνιο τόξο» των Lesbian-Gay-Bisexual-Transgende που δημιουργήθηκε πριν κάποιες ώρες  στο πλέον πολυσύχναστο μέρος της πόλης.
Τα σκαλάκια της Γερωκοστοπούλου καθημερινά συγκεντρώνουν πλήθος Πατρινών και φοιτητών ενώ πριν λίγο καιρό καταγγέλθηκε λεκτική επίθεση σε μέλη των ΛΟΑΤΚΙ ακριβώς στο ίδιο σημείο.
Όπως ανέφερε το θύμα στην καταγγελία του, άγνωστοι επιτέθηκαν και προπηλάκισαν ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων με υβριστικά σχόλια ενώ απειλήθηκε και η σωματική τους ακεραιότητα.
Η κίνηση της δημιουργίας σημαίας «ουράνιο τόξο», αν μη τι άλλο θεωρείται συμβολική αφού ακολούθησε μετά την καταδίκαση του γεγονότος από όλες τις ομάδες!
Η σημαία του ουράνιου τόξου, η οποία πολλές φορές λέγεται 'σημαία της ελευθερίας', χρησιμοποιείται ως σύμβολο των ΛΟΑΤ (στα αγγλικά Lesbian-Gay-Bisexual-Transgende) και των κινημάτων τους από τη δεκαετία του ' 70. 

Τα πολλά χρώματα συμβολίζουν τη διαφορετικότητα. Συχνά χρησιμοποιείται ως σύμβολο της περηφάνιας των ομοφυλοφίλων σε παρελάσεις και πορείες των ΛΟΑΤ. Η προέλευσή της είναι από τις ΗΠΑ, όμως σήμερα χρησιμοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η σημαία του ουράνιου τόξου έγινε γνωστή ως σύμβολο διαφορετικότητας και της περηφάνιας των ομοφυλοφίλων από τον καλλιτέχνη Τζίλμπερτ Μπέικερ, το 1978.
Σήμερα η σημαία αποτελείται από 6 διαφορετικά χρώματα σε ισάριθμες λωρίδες: κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μοβ. Η πιο κοινή της χρήση είναι να υψώνεται με την κόκκινη λωρίδα στην κορυφή, όπως είναι στα χρώματα του ουρανίου τόξου της φύσης.
Με πληροφορίες από το patrasevent

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.