google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ποιός είναι ο νεαρός, γκέι, αναπληρωτής υπουργός του Σόιμπλε;

Ο Jens Spahn, όπως γράφει το Politico, είναι μια κινούμενη αντίφαση και ίσως η απάντηση στο ανείπωτο πρόβλημα του Γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU): και μετά την Μέρκελ, τί; Ως νέος, που έχει παραδεχτεί δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος, που έχει χτίσει ένα αξιόπιστο προφίλ σε σοβαρούς τομείς πολιτικής όπως η οικονομία και η υγεία, ο 35χρονος Spahn έχει τη δυνατότητα να αναζωογονήσει αυτό το γερασμένο κόμμα -κρατώντας παράλληλα ικανοποιημένο τον συντηρητικό του πυρήνα.
Το CDU και το Βαυαρικό αδελφό κόμμα CSU, καταποντίστηκαν σε ιστορικό χαμηλό τετραετίας στις δημοσκοπήσεις του Απριλίου, ανοίγοντας την πόρτα στην κριτική των αμφισβητιών. Η ίδια η Μέρκελ έχει κατηγορηθεί ανοιχτά από τους συντηρητικούς επικριτές της ότι πήρε το κόμμα πολύ... αριστερά με τις πολιτικές που ακολουθεί σε θέματα μετανάστευσης, ενέργειας αλλά και την κοινωνική πολιτική. Ενώ είναι πολύ πιθανό η 61χρονη Μέρκελ να διεκδικήσει για τέταρτη φορά να κατέλθει στις εκλογές, ήδη κάποιοι νεότεροι πολιτικοί σταρς του CDU, θέτουν εαυτούς ως πιθανούς διεκδικητές της ηγεσίας.
Ο Spahn, που αυτή τη στιγμή είναι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπό τον Σόιμπλε, έχει τη φιλοδοξία να διεκδικήσει τη θέση της Μέρκελ. Συμμετείχε για πρώτη φορά στο CDU στα 15 του μπήκε στη μάχη για να εισέλθει στην Μπούντεσταγκ 7 χρόνια αργότερα. Και τα κατάφερε.
Όταν ρωτήθηκε 14 χρόνια αργότερα για εκείνη την νεανική φιλοδοξία, είπε στο Politico: «Όπως είχε πει κάποτε ο Αντενάουερ “μερικές φορές πρέπει να γίνεις αρκετά αντιδημοφιλής πριν αρχίσουν να σε παίρνουν στα σοβαρά”». Πολλοί στο CDU λένε πως η Μέρκελ βρίσκει τον Spahn θορυβώδη, ιδιαίτερα φιλόδοξο σε σημείο αναίδειας.
merkel spahn
Ο Σόιμπλε πάλι, ο 73χρονος υπουργός Οικονομικών, δεν ενοχλείται από τη... φαντασμένη του φύση, σύμφωνα με μέλη του κόμματος -και τον έκανε αναπληρωτή υπουργό του πριν ένα χρόνο παρόλα αυτά. Φέρεται δεν να εκτιμά το γεγονός ότι είναι πάντα καλά προετοιμασμένος στις συναντήσεις και την ικανότητα να τα βάζει με τους αρνητές των αποφάσεων του υπουργείου Οικονομικών.
Ο Spahn πάλι δεν βγάζει συναισθηματισμούς όταν μιλά για τον κατά 38 χρόνια μεγαλύτερό του Σόιμπλε. Η ιδέα των role models δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει, είχε πει αλλά παραδέχεται ότι είναι κάποιος από τον οποίο έχει να μάθει πολλά. «Ο άνθρωπος έγινε υπουργός για πρώτη φορά όταν εγώ ήμουν 4 χρονών. Αφήνει το σημάδι του στη γερμανική πολιτική για δεκαετίας». 

Παλαιότερα, επί Κολ, ο Σόιμπλε έχασε την ευκαιρία του να διεκδικήσει την ηγεσία. Ο Spahn δεν έχει την ίδια πρόθεση. 

Υπήρξε μια στιγμή, το 2013, που ο Spahn έδειχνε να πιάνει κορυφή πολύ γρήγορα. Πεπεισμένος μετά την επανεκλογή της Μέρκελ ότι θα χριζόταν υπουργός Υγείας, έπεσε από το συννεφάκι του όταν παρέμεινε εκπρόσωπος του κόμματος στη Βουλή σε θέματα υγείας.
Επανήλθε ωστόσο με στυλ: Μέχρι το εθνικό συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο του 2014, είχε χτίσει αρκετές συμμαχίες για να καταφέρει να πάρει μια σημαντική θέση στην εκτελεστική επιτροπή.
Και η ομιλία του τα είχε όλα: επανέλαβε τις βασικές ιδέες των Συντηρητικών, αλλά και το εξής: «Δεν θέλω να υποστώ άλλη επίθεση ή προσβολή όταν περπατάω χέρι-χέρι με το αγόρι μου στο Βερολίνο». Ο κόσμος τον καταχειροκρότησε και εκείνος κέρδισε μια από τις επτά θέσεις της εκτελεστικής επιτροπής του CDU.
Η ομοφυλοφιλία του
Το γεγονός ότι είναι ομοφυλόφιλος προκαλεί ενόχληση σε πολλά παλαιά στελέχη του κόμματος. Αν και δεν έχει δείξει ότι χρησιμοποιεί την ομοφυλοφιλία του, ο Spahn δεν βλέπει επίσης αντίφαση στο ότι είναι ομοφυλόφιλος και παράλληλα συντηρητικός, θυμίζοντας τον Κάμερον που υποστήριξε τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων ότι παρά το γεγονός ότι είναι συντηρητικός αλλά επειδή είναι συντηρητικός.
Πάντως, από τότε που μίλησε ανοικτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, το 2012, ο Spahn τον σύντροφό του, ένα δημοσιογράφο, στις επίσημες εκδηλώσεις.
jens spahn
«Πριν από 20-30 χρόνια, πολιτικοί σαν τον Jens Spahn ή την Julia Klöckner θα ήταν στο κέντρο του CDU» υποστηρίζει ο καθηγητής πολιτικών επιστημών στα Πανεπιστήμια του Leipzig και Magdeburg, Hendrik Träger. Τώρα ανήκουν στο σκληρό συντηρητικό πυρήνα, καθώς το κόμμα έπλευσε προς τα αριστερά υπό την Μέρκελ. 
Aπό το euronews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.