google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ο Ομπάμα ετοιμάζει την ανέγερση του πρώτου εθνικού μνημείου προς τιμήν των gay

Ο αμερικανός Πρόεδρος ετοιμάζεται να ανακοινώσει την ανέγερση του πρώτου εθνικού μνημείου της Αμερικής που θα είναι αφιερωμένο στη συνεισφορά της γκέι κοινότητας στο έθνος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, το μνημείο θα τοποθετηθεί στη Νέα Υόρκη, στην περιοχή Greenwich Village, σηματοδοτώντας την ανάδειξη της γειτονιάς αυτής, ως γενέτειρας του γκει απελευθερωτικού κινήματος της χώρας. Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε αμέσως το δημοσίευμα, αλλά η Post ανέφερε ότι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένης της Sally Jewell, Υπουργού Εσωτερικών, του Jonathan B Jarvis, διευθυντή στην Εθνική Υπηρεσία Πάρκων και του Δημοκρατικού Εκπροσώπου Jerrold Nadler θα συγκεντρώνουν απόψεις σχετικά με τα σχέδια αυτά, σε συνεδρίαση στις 9 Μαΐου.
 Ο κ Nadler είπε στην εφημερίδα ότι το μνημείο θα διασφαλίσει ότι το κίνημα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι συνυφασμένο με την ιστορία της χώρας. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ποτέ δεν ξεχνάμε την κληρονομιά του Stonewall, την ιστορία των διακρίσεων κατά της LGBT κοινότητας, ή τους παθιασμένους ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί για να ξεπεραστούν αυτές οι διακρίσεις», τόνισε. Στο γκει μπαρ Stonewall Inn, στις 18 Ιουνίου του 1969, υπήρξε αστυνομική επίθεση με βαριά οπλισμένους άνδρες με πρόφαση την παράνομη πώληση αλκοόλ.
Η επίθεση αυτή ήταν το έναυσμα του ξεσηκωμού της αμερικανικής γκέι κοινότητας που είχε στο πλευρό της και χιλιάδες πολίτες οι οποίοι δεν ήταν ομοφυλόφιλοι, αποφάσισαν όμως να μην ανεχθούν την ανεξέλεγκτη αστυνομική βία και την καταπίεση των γκέι. Τότε ακούστηκε για πρώτη φορά και το σύνθημα gay power.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.