google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΓΙΑΤΙ ΤΟ 11528 ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ LGBT ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

«Ο αδελφός σου σού είπε πως είναι γκέι και νιώθεις κάπως», «Το παιδί σου σε εμπιστεύτηκε και σου μίλησε. Χρειάζεσαι να το μοιραστείς με κάποια ή κάποιον ειδικό», «Ενας μαθητής σου δέχεται μπούλινγκ και θέλεις να παρέμβεις», «Σκέφτεσαι να κάνεις κάμινγκ άουτ (να ανακοινώσεις τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό);»
Μια τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής στήριξης για ΛΟΑΤ, τις οικογένειές τους και εκπαιδευτικούς, το 11528, είναι το καινούργιο εργαλείο της ΛΟΑΤ κοινότητας. Στόχος, όχι μόνο η στήριξη όσων αισθάνονται ότι τη χρειάζονται, αλλά και ευρύτερα η καταπολέμηση των διακρίσεων, η αύξηση της παρουσίας των ΛΟΑΤ στον δημόσιο χώρο και λόγο και ο αποστιγματισμός τους.Η λειτουργία της γραμμής, πανελλαδικής εμβέλειας, είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης τεσσάρων οργανώσεων (ΟΛΚΕ, Θετική Φωνή, Athens Pride, Thessaloniki Pride), της στήριξης άλλων 21 και της οργάνωσης «Αλληλεγγύη/Solidarity Now» που ανέλαβε εξ ολοκλήρου την υποστήριξη της χρηματοδότησης.Τη χρησιμότητα της γραμμής αναδεικνύουν στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη στο φουαγέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος, στοιχεία από έρευνες αλλά και από την προηγούμενη περίοδο λειτουργίας τηλεφωνικής γραμμής στην Ελλάδα, από το 2011 ώς το 2013, που έληξε άδοξα όταν σταμάτησε η υποστήριξή της από την τότε γενική γραμματεία Νέας Γενιάς.Σχεδόν μία στις τέσσερις κλήσεις με κλινικό αίτημα αφορούσε ιστορικό κακοποίησης, συνήθως από την οικογένεια και το σχολείο. Το 81% των ανθρώπων που κάλεσαν δέχτηκε ουσιαστική βοήθεια.
Και αυτά ενώ το 80% των ΛΟΑΤ νέων βιώνει σημαντικό κοινωνικό αποκλεισμό, το 42% των ενήλικων δηλώνει ότι ζει σε αφιλόξενο περιβάλλον και η πιθανότητα απόπειρας αυτοκτονίας των ΛΟΑΤ νέων είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τους στρέιτ συνομηλίκους τους.
«Επρεπε να έχει γίνει από χτες. Εύχομαι να σπάσει τον νόμο σιωπής που σκιάζει την οικογένεια και το σχολείο.  Ξεκινάμε αυτά που έπρεπε να έχουν έχει γίνει εδώ και δεκαετίες. Το ζητούμενο και η ευχή μας είναι να είναι αχρείαστη η γραμμή έπειτα από σύντομο διάστημα», είπε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, που απηύθυνε χαιρετισμό στη χτεσινή εκδήλωση.Από την πλευρά της Αλληλεγγύης/Solidarity Now, o Ιωακείμ Βράβας αναφέρθηκε στην υποχώρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη, με αιχμή την αμφισβήτηση της Σύμβασης της Γενεύης και των δικαιωμάτων των προσφύγων.
«Ο αγώνας για τα δικαιώματα είναι ενιαίος και δεν χωρά προτεραιότητες. Οι ΛΟΑΤ πρόσφυγες και μετανάστες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να πέσουν θύμα των δικτύων σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή, ακόμα χειρότερα, να επιστραφούν στις χώρες προέλευσης», είπε.Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το βίντεο διάδοσης της γραμμής όπως και το συγκινητικό ταινιάκι για την γκέι συντροφικότητα, ενώ ετοιμάζεται και ταινιάκι για τη λεσβιακή συντροφικότητα. Το πρόγραμμα θα στοχεύσει σε επόμενες φάσεις περισσότερο στην ταυτότητα φύλου και τους τρανς, όπως και στους ΛΟΑΤ ΑμεΑ και τους ΛΟΑΤ μεγαλύτερης ηλικίας, που αντιμετωπίζουν τα δικά τους ιδιαίτερα ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.