google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

H ΠΡΩΤΗ μαύρη μουσουλμάνα που διεκδικεί την προεδρία της Γαλλίας προστατεύει και τους LGBT


Η πρώτη μαύρη μουσουλμάνα υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επί κυβερνήσεως Νικολά Σαρκοζί, θέτει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας για το 2017. Η Ραμά Γιαντ, επαναστάτρια της τότε δεξιάς κυβέρνησης, το ατίθασο πνεύμα του UMP, το οποίο εμφανιζόταν σε δημοσκοπήσεις ως το πιο δημοφιλές πρόσωπο που παρήλασε ποτέ από την γαλλική πολιτική σκηνή μαζί με τον πρώην γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ, ηγείται πλέον του κόμματος La France qui ose (Η Γαλλία που τολμά). Στα χρόνια της προεδρίας του Σαρκοζί συζητήθηκαν έντονα οι δηλώσεις της περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για κατάργηση της μπούρκας στη Γαλλία, ενώ υπεραμυνόταν της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων.
Γνωστή για την ευαισθησία της σε ζητήματα που αφορούν στους ΛΟΑΤ, η Γιαντ υπογραμμίζει τις θέσεις με τις οποίες εμφανίστηκε στο πολιτικό στερέωμα και απέναντι στην Μαρίν Λε Πεν αναπτύσσει αντιρατσιστική ατζέντα. Μιλά για δημοκρατική επανάσταση αντί για «κατάσχεση της δημοκρατίας που ισχύει σήμερα». Στην ιστοσελίδα της αναφέρει: «Ας ελευθερώσουμε την πρωτοβουλία, την δημιουργικότητα, να παλέψουμε τα ιδιωτικά μονοπώλια που διοικούνται από την ίδια ολιγαρχία που καταλαμβάνει τα πόστα, να κινητοποιήσουμε την κοινωνία των πολιτών…Αυτή είναι η προοπτική μιας κοινωνίας ανανεωμένης».
Η υποψηφιότητα της έγινε γνωστή πριν από λίγες ημέρες μέσω του γαλλικού καναλιού TF1, όπου και δήλωσε: «Ο Ματέο Ρέντσι έχει την ηλικία μου, ο αρχηγός των Podemos είναι 37 ετών, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ολοκληρώσει δύο θητείες, και ξεκινώντας την πρώτη του θητεία ήταν νέος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.