google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Βασιλική Κατριβάνου: Η «αντάρτισσα» που στήριξε πάντα την LGBT κοινότητα

Η Βασιλική Κατριβάνου που καταψήφισε χθες τον «κόφτη» και το υπερταμείο, βάζοντας δύσκολα στο Μαξίμου και στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παραιτήθηκε από βουλευτής είναι κόρη του πρώην βουλευτή και υπουργού της Ένωσης Κέντρου και του ΠΑΣΟΚ, Ηλία Κατριβάνου. 
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασε τις αντοχές του Μαξίμου.
Αν και έχει σπουδάσει ψυχολογία και επίλυση συγκρούσεων στο Πανεπιστήμιο του Πόρτλαντ και Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε προσωπικό επίπεδο δεν κατάφερε να αποφύγει τη σύγκρουση με το Μαξίμου, που την οδήγησε σε παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα. 
Η Β. Κατριβάνου εντάχθηκε από τα φοιτητικά της χρόνια στην Αριστερά και εκλέχθηκε για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2012 και μετέπειτα τον Ιανουάριο του 2015, ανανεώνοντας τη θητεία της στις εκλογές του Σπετεμβρίου του ίδιου χρόνου στη «δύσκολη» Β΄ Αθηνών.
Είναι μέλος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με ιδιαίτερη δραστηριοποίηση στις «καταπιεζόμενες» κοινωνικές ομάδες: γυναίκες, ΛΟΑΤ, Ρομά, ΑμΕΑ, μετανάστες, πρόσφυγες, κρατούμενοι. Μάλιστα ως μέλος αυτής της επιτροπής συμπαραστάθηκε στον καταδικασμένο τρομοκράτη Σάββα Ξηρό, όταν αυτός ζήτησε να εκτίσει την ποινή του κατ' οίκον, εξαιτίας της βαριάς κατάστασης της υγείας του.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασε τις αντοχές του Μαξίμου. Στο πρόσφατο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει «επικίνδυνη» την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, είχε ταχθεί υπέρ των αλληλέγγυων που δραστηριοποιούνταν στα ελληνικά νησιά και σε Ειδομένη και Πειραιά και είχε χαρακτηρίσει ντροπή τις συνθήκες διαμονής των μεταναστών στην Κόρινθο.
Η ίδια είχε καταψηφίσει το άρθρο για την επίσπευση των διαδικασιών παροχής ασύλου στους μετανάστες στο νομοσχέδιο για το προσφυγικό, είχε αντιταχθεί σε αρκετά σημεία στη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας και είχε ζητήσει να μοιραστούν οι μετανάστες σε σπίτια σε όλη τη χώρα.
Δραστήριο μέλος της ομάδας «53+», διατηρεί ισχυρούς δεσμούς και με την ομάδα των δημοσιογράφων που είχαν την επιμέλεια του ένθετου «Ενθέματα» και πρόσφατα αποχώρησαν από την εφημερίδα «Αυγή».
Στον επαγγελματικό πάντως βίο δουλεύει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια επίλυσης συγκρούσεων μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών και συντονίζει σεμινάρια με Ελληνοκύπριες και Τουρκοκύπριες γυναίκες και νέους σχετικά με το Κυπριακό και με ζητήματα φύλου.
Έχει δουλέψει με ΜΚΟ στο Μoντερέυ και στην περιοχή Τσιάπας του Μεξικού, καθώς και στην Παλαιστίνη, σε θέματα ενδυνάμωσης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ).
Έχει επίσης δουλέψει με εκπαιδευτικούς και εφήβους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε προγράμματα πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ, καθώς και σε σεμινάρια επίλυσης συγκρούσεων και για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας του ΚΕΔΕ. Συμμετέχει σε προγράμματα ενίσχυσης και ενδυνάμωσης μεταναστών (Mosaic, Bαβέλ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.