google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ LGBT ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ πλήρως η ανακοίνωση της Ομάδας μας που δημοσιεύσαμε πρόσφατα στις 17/6 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας που ήρθε όπως είχαμε τονίσει να επιβεβαιώσει την αυξητική τάση ρατσιστικών φιανομένων που κατέγραψε ως «βραχίονας» της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Αίσθηση προκαλεί όπως είχαμε τονίσει το γεγονός ότι η Ομοφοβία και ο Ρατσισμός για άτομα διαφορετικού ερωτικού ή σεξουαλικού προσανατολισμού ξεχιελίζει στην ελληνική περιφέρεια.
Εκτός από τα μεγάλα αστικά κέντρα σοκάρουν περιστατικά που καταγράφει η Εθνική Επιτροπή όπως στην Πάτρα (11 περιστατικά), στην Κρήτη (7), αλλά και σε Αγρίνιο, Αίγινα, Βέροια, Βόλο, Δράμα, Θήβα, Μύκονο, Λέσβο, Κω, Ξάνθη, Κομοτηνή, Πάρο, Πέλλα, Σαλαμίνα, Θάσο, Τρίπολη. Στη Πελοπόννησο είχαμε επισημάνει ότι υπάρχουν περιστατικά που έχουν διηγηθέι φίλοι και μέλη μας αλλά και υποστηρικτές μας στην Πάτρα, Τρίπολη, Πύργο, αλλά και σε μικρότερες δυστυχώς πόλεις. Τα περισσότερα (120) έγιναν σε δημόσιους χώρους (δρόμους, άλση), σε χώρους εργασίας και καταστήματα, σε μέσα μεταφοράς και σταθμούς,αλλά δυστυχώς λεκτική βία υπάρχει ως τα σχολεία και σε Πανεπιστήμια
Αυτό που μας συγκλονίζει αλλά είχαμε σημειώσει ότι ορισμένα περιστατικά στρέφονται κατά ακτιβιστών και κυρίως υποστηρικτών των LGBTQ ατόμων που πολλές φορές αφορούν φίλους τους αλλά μας σοκάρει ότι τέτοια περιστατικά έχουν οξυνθεί στο οικογενειακό πατριαρχικό περιβάλλον. Σε άλλο Δελτίο τύπου θα αναφέρουμε συγκεκριμένα περιστατικά που δεν έχουν καταγγελθεί στις αρχές. Για όλους μας θεωρούμε ότι είναι επιεικώς ανεπίπρεπτο στην Ελλάδα που γέννησε την Δημοκρατία, τον Πολιτισμό και τον Ανθρώπινο αξιακό πολιτισμό μας, στην ίδια την χώρα μας να απεμπολείται.
Για τους λόγους αυτούς δεν είναι τυχαίο που ήδη έχουμε φέτος 4 Φεστιβάλ Ορατότητας και Υπερηφάνειας. Γιατί κυρίως η σιωπή αποτελεί συνενοχή. Γιατί σε αυτή τη χώρα υπάρχουν ιδίως νέοι που ήταν διαφορετικοί και σήμερα δεν βρίσκονται στη ζωή ή έχουν μεταναστεύσει επειδή κάποιοι φρόντισαν να ποδοπατήσουν την έκφραση της Προσωπικότητας. Εμείς δεν θα σιωπήσουμε και ζητούμε από τα μέλη και φίλους να καταγγέλλουν στις αρχές τέτοια περιστατικά. 
H OMAΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK https://www.facebook.com/groups/815975108491376/

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.