ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ LGBT ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ Η.Π.Α.

Τα σχολεία εξακολουθεί να αποτελούν ένα επικίνδυνο μέρος για τις λεσβίες, γκέι, αμφισεξουαλικά και τρανσεξουαλικά άτομα (LGBT) για τη νεολαία. Μια νεώτερη μελέτη του 2014 από το Gay, Lesbian & Straight Δίκτυο Εκπαίδευσης (GLSEN) διαπίστωσε ότι το 65% των ΛΟΑΤ μαθητές ακούει ομοφοβικά σχόλια συχνά ή συχνά, το 56% των ΛΟΑΤ φοιτητών ανέφεραν ότι προσωπικά βιώνουν διακρίσεις πολιτικές ή πρακτικές κατά των ΛΟΑΤ [που συνδέονται στο σχολικό περιβάλλον, και το 33% των ΛΟΑΤ μαθητές έχουν δεχθεί παρενοχλήσεις (π.χ., έσπρωξε ή έσπρωξε) κατά το παρελθόν έτος, λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.
"Παρά την αυξημένη αποδοχή από το κοινό των ΛΟΑΤ σε γενικές γραμμές, πολλά πανεπιστήμια ή μεγάλα σχολεία παραμένουν ως τοξικά περιβάλλοντα για τους  LGBT φοιτητές, συμβάλλοντας στην αύξηση των ποσοστών των αυτοκτονιών, της κατάθλιψης, της έλλειψης στέγης και της HIV λοίμωξης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Λος Άντζελες LGBT Κέντρο κ. Lorri Λ Jean.
Γράφει ο Julian Asimakopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.