google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ VS ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΑΣ Dinakos
(Πριν ξεκινήσουμε το άρθρο μας θα θέλαμε να εξηγήσουμε τον όρο ¨επισιτιστική ασφάλεια¨ ο οποίος θα επισημανθεί πολλές φορές στο κείμενο.
Η επισιτιστική ασφάλεια είναι μία πολυεπίπεδη έννοια, η οποία περιλαμβάνει τη διαθεσιμότητα, την πρόσβαση, τη χρήση και τη σταθερότητα. Αναγνωρίζεται ως παγκόσμιο δημόσιο αγαθό.
Η επισιτιστική ασφάλεια υπάρχει όταν όλοι οι άνθρωποι, σε κάθε χρονική στιγμή, έχουν φυσική, κοινωνική και οικονομική πρόσβαση σε επαρκή, ασφαλή και θρεπτική τροφή για να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες και προτιμήσεις για μια δραστήρια και υγιεινή ζωή.)
Gay, λεσβίες, bisexual και transgender είναι στο πλέον προσκήνιο όσο ποτέ άλλοτε στα χρονικά. Από τον διευθύνων σύμβουλο της Apple Tim Cook , την τηλεπαρουσιάστρια Ellen DeGeneres μέχρι τον Kate Oregon (πρώτο ανοιχτα bisexual κυβερνήτη του Όρεγκον) και τον χρυσό ολυμπιονίκη και τρανσεξουαλ γυναίκα Caitlyn Jenner.
Όμως η ευμάρεια και η ευτυχία των εν λόγω προσωπικοτήτων απλώς καλύπτουν μια πραγματικότητα πιο σκληρή : Πολλοί άνθρωποι στην LGBT κοινότητα πεινούν…!!
Μια νέα έκθεση για την πεινά (http://williamsinstitute.law.ucla.edu/research/lgbt-food-insecurity-2016/) έδειξε πως περίπου στους 1 στους 4 LGBT ενήλικες δεν μπορεί να ταΐσει τον εαυτό του και τις οικογένεια του τουλάχιστον μια φορά κατά το περασμένο έτος. Συγκριτικά με συνομήλικους  ετεροφυλόφιλους από τους οποίους μόλις 1 στους 6 ανέφερε παρόμοιο περιστατικό.
Συμφώνα με την παραπάνω έκθεση οι LGBT ενήλικες έχουν  1,6 φορές  περισσότερες πιθανότητες από άλλους ενήλικες να αναφέρουν ότι δεν έχουν αρκετά χρήματα για να ταΐσουν τους και τις οικογένειες τους καθώς και 1,6 φορές πιο πιθανό να έχουν λάβει κουπόνια τροφίμων κατά το παρελθόν, σε σχέση με τα ετερόφυλα ζευγάρια.
Ορισμένες υποομάδες στην LGBT κοινότητα είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στον κίνδυνο της επισιτιστικής κρίσης , συμπεριλαμβανομένων των μειονοτήτων των γυναικών , των άγαμων , των bisexual , εκείνων που δεν έχουν κάποιο πτυχίο κολεγίου , νέων και όσων έχουν παιδιά στο σπίτι. (πιστεύεται πως τα διαφυλικα άτομα καθώς και οι LGBT έφηβοι είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης , ειδικά αν είναι άστεγοι )
Οι ειδικοί λένε πως υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα LGBT άτομα  αντιμετωπίζουν περισσότερες οικονομικές προκλήσεις από ότι οι straight ομόλογοι τους.  
Η επισιτιστική ανασφάλεια έχει δυσανάλογες επιπτώσεις για τις μειονότητες. Όταν τέθηκε το ερώτημα έχετε υπάρξει τους τελευταίους 12 μήνες φορές που δεν είχατε αρκετά χρήματα για να αγοράσετε που εσείς ή η οικογένεια σας χρειαζόταν? ¨οι διαφορές ήταν εντυπωσιακές
Σχεδόν οι μισοί από τους LGBT Αφροαμερικανους ( 42 % ) απάντησαν ναι σε σχέση με το 28 % των μη LGBT |Αφροαμερικανων. Μεταξύ ισπανών το 33 % LGBT ενηλίκων ήταν πεινασμένοι σε σύγκριση με το 24 % που ήταν straight. Μεταξύ λευκών το 21% αναφέρθηκαν σε οικονομικές δυσκολίες με συνέπεια την ελλιπή σίτιση κατά το παρελθόν έναντι του 13% των ετεροφυλόφιλων ερωτηθέντων. Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των ιθαγενών αμερικανών και κατοίκων της Αλάσκα  το ποσοστό LGBT και straight ενηλίκων ήταν ίδιο με 30% από κάθε ομάδα να δηλώνουν πολύ φτωχοί να αγοράσουν τρόφιμα κατά το παρελθόν.
Μεταξύ των LGBT ατόμων οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα σίτισης περισσότερο από τους άνδρες με ποσοστό 31% έναντι 22 %.
Μια έκθεση του 2013 (http://williamsinstitute.law.ucla.edu/research/census-lgbt-demographics-studies/lgbt-poverty-update-june-2013/) σχετικά με την φτώχεια διαπίστωσε ότι οι λεσβίες , οι ομοφυλόφιλοι και οι bisexual μπορεί να αντιμετωπίσουν διακρίσεις στον επαγγελματικό τομέα καθώς επίσης παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά στο να είναι ανασφάλιστοι. Για μερικούς η έλλειψη οικογενειακής υποστήριξης παίζει μεγάλο ρόλο. Η έλλειψη πρόσβασης στα «οικονομικά οφέλη» του γάμου έχει επίσης επηρεάσει την οικονομική κατάσταση των ομόφυλων ζευγαριών , αν και αυτό πρέπει να αλλάξει τώρα που ο γάμος είναι νόμιμος για όλους.
Η αντίληψη πως η LGBT κοινότητα είναι αποτελείται από ανθρώπους εύπορους , μορφωμένους και ευτυχισμένους , διαιωνίζεται στο Χόλυγουντ μέσα από δεκάδες σειρές και ταινίες και ενισχύεται από έναν καταρράκτη των υψηλού προφίλ διασημοτήτων , επιχειρηματιών και αθλητών.
Επειδή ζευγάρια ομόφυλα έχουν ιστορικά λιγότερες πιθανότητες να έχουν παιδιά υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι τα ζευγάρια αυτά έχουν περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα από ότι τα ετερόφυλα ζευγάρια με οικογένειες.
Η πραγματικότητα σε σχέση με την εικόνα που προβάλουν τα MME για την LGBT κοινότητα είναι διαφορετική  και τα νούμερα της τηλεθέασης με τα νούμερα διαφόρων ερευνών, πάνω σε θέματα σημαντικά όπως αυτό της επισιτιστικής κρίσης , έχουν διαφορετική σημασία. Η σωστή και έγκυρη ενημέρωση είναι το παν. 
Πηγες:https://well.blogs.nytimes.com/2016/07/18/a-hunger-crisis-in-the-l-g-b-t-community/?_r=0
http://williamsinstitute.law.ucla.edu/research/census-lgbt-demographics-studies/lgbt-poverty-update-june-2013/
http://williamsinstitute.law.ucla.edu/research/lgbt-food-insecurity-2016/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.