google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

«Σκυλιά του πολέμου» στην Εισαγγελία δίωξης του ρατσιστικού εγκλήματος

Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης, Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος
Στην εισαγγελία δίωξης ρατσιστικού εγκλήματος έστειλε η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη δημοσιεύματα που αναφέρονται στην ύπαρξη ακραίας ρατσιστικής σελίδας στο φέισμπουκ με τίτλο «Σκυλιά του πολέμου The comeback», την οποία διαχειρίζονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, Ελληνες αστυνομικοί.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Το Ποντίκι», η σελίδα, που είναι κλειστή για μη μέλη, περιέχει ευθείες απειλές κατά της ζωής ΛΟΑΤ ατόμων, προσφυγόπουλων και άλλων κοινωνικών ομάδων, αναρτώντας, για παράδειγμα, φωτογραφίες προσώπων με την επισήμανση «έχουμε συνταγή για γκέι βραστό με προσφυγόπουλα γαρνιτούρα» και «τους περιμένουμε με μια σφαίρα στη θαλάμη». Κάνει επίσης μαθήματα βασανιστηρίων, όπως εικονικός πνιγμός («Τι είναι το waterboarding, πώς γίνεται σωστά, λεπτομέρειες και μικρά μυστικά») και ανεβάζει φωτογραφίες χουντικών.
Στην προειδοποίηση του φέισμπουκ, ότι θα κλείσει η σελίδα επειδή εμπεριέχει ρητορική του μίσους, απαντούν: «Εχουμε 300 τρολ λογαριασμούς και στρατιές ανύπαρκτων ατόμων που κάνει ο ένας τον άλλον admin». Η κ. Γιαννακάκη ζητά από την αρμόδια Εισαγγελία και το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσισμού της Κρατικής Ασφάλειας να διερευνήσουν τυχόν ποινικά κολάσιμες πράξεις, ενώ κοινοποιεί την αναφορά της στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι, αν διαπιστωθούν τα καταγγελλόμενα, θα γίνουν όλες οι προβλεπόμενες νομικές και υπηρεσιακές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.