google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Shameless TV Series: ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ, Η ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Η ΣΕΙΡΑ: Τα έξι παιδιά μιας δυσλειτουργικής οικογένειας στο Chicago, αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται τα προβλήματά τους, ολομόναχα. Πότε με χιούμορ, πότε με οργή, πότε με αρκετό δράμα, η ζωή τους δεν είναι εύκολη, αλλά σίγουρα δεν είναι μονότονη. Και όλοι τους, προσπαθούν να τη ζήσουν όσο καλύτερα και όσο πιο έντιμα μπορούν.
H ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ: Παρακολουθώντας τα επεισόδια ως τον 7ο κύκλο της σειράς που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, πολλές φορές αναλογιστήκαμε αν η οικογένεια Γκάλαχερ που υποδύονται εξαίρετοι ηθοποιοί, μοιάζει με την οικογένειες της χώρας μας σε γκετοποιημένες περιοχές, που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας. Μέσα από την σειρά αναδεικνύονται τα μύρια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν, τις διαπροσωπικές σχέσεις με τους φίλους ή γείτονες, τις ερωτικές σχέσεις που ποικίλουν, την ορμή για να πραγματοποιήσουν...το αμερικάνικο όνειρο που τελικά με γνώση, υπομονή, δεξιότητες καταφέρνουν να υλοποιήσουν προς το τέλος. Αποκαλύπτει όμως ότι το..σύστημα δουλεύει στην Αμερική αλλά κατά περίεργο τρόπο, ξεγυμνώνει τις αδυναμίες του λες και μοιάζει με τον δικό μας ελληνικό ταπεραμέντο...
ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ: Οι χαρακτήρες στην σειρά Shameless είναι μοναδικοί. Το σενάριο είναι ιδιαίτερο, αφού εξιστορεί την πορεία μιας κατεστραμμένης, υπερμεγέθους οικογένειας στην προσπάθειά της να επιβιώσει στο γκέτο του Σικάγο. ίσως παραπάνω περιγραφή μπορεί να κάνει τους Gallagher να μοιάζουν καημένοι και ανυπεράσπιστοι, αλλά μόνο αυτό δεν είναι. Οι Gallagher πάντα επιβιώνουν. Συνήθως εις βάρος άλλων. 
Ο πατέρας Frank Gallagher, τον οποίο υποδύεται ο εκπληκτικός William H. Macy, είναι ένας αλκοολικός, ναρκομανής, εξυπνάκιας μεσήλικας με έξι παιδιά, το μικρότερο εκ των οποίων είναι μαύρο, παρότι οι γονείς του είναι λευκοί. 
Η μεγάλη κόρη του, Fiona Gallagher, είναι το μόνο ώριμο μέλος της οικογένειας κι έχει αναλάβει έναν άτυπο ρόλο κηδεμόνα για τα πέντε αδέρφια της, αν εξαιρέσεις ορισμένες, υπερβολικές τάσεις φυγής που εκδηλώνει κατά καιρούς και συνήθως καταλήγουν με αυτήν γυμνή πάνω σε κάποιον που μόλις γνώρισε. Τώρα που το σκέφτομαι, η Fiona είναι εθισμένη στο σεξ κι εφόσον το ρόλο τον έχει αναλάβει η Emmy Rossum και όχι μία υπέρβαρη, ξανθιά, όπως ήταν αρχικά το σχέδιο των δημιουργών, τότε σε ευχαριστούμε, Fiona. Οι δύο αυτοί ρόλοι αποτελούν αρχικά τουλάχιστον τους πυλώνες της ιστορίας. Φυσικά η σειρά ακολουθεί κι άλλους χαρακτήρες, όπως δύο γείτονες, τις εκάστοτε σχέσεις της Fiona και του Frank και τα μικρότερα μέλη της οικογένειας, τα οποία με το πέρας των κύκλων μεγαλώνουν κι αποκοτούν πιο περίοπτη θέση στην ιστορία. 
Η σκηνοθεσία του «Shameless» χαρακτηρίζεται από μία ωμότητα, που όμως είναι ρεαλιστική σε σημείο που προβλημάτισε την μεσαία τάξη στην Αμερική. Η κάμερα είναι συνεχώς στο χέρι του χειριστή της και χρησιμοποιεί τον τρόπου του ντοκιμοντέρ αποδίδοντας μια αυθεντικότητα στην σειρά..
 Η απλότητα της σκηνοθεσίας και η έλλειψη κινηματογραφικών τρικ δίνει τη δυνατότητα στους ηθοποιούς να αναδείξουν το σενάριο και τις υποκριτικές τους ικανότητες και τα καταφέρνουν εξαιρετικά. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ηθοποιοί δεν έχουν μακιγιάζ, φοράνε απλά, καθημερινά ρούχα ή ίσως κατουρημένα κουρέλια και φεύγουν από το σπίτι τους έτοιμοι να νιώσουν βιασμένοι από τη ζωή. Πρώτη αυτών είναι η Emmy Rossum, είναι καταπληκτική και κουβαλάει όλη τη σειρά στην πλάτη της, μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά οι υπόλοιποι ηθοποιοί και να αναλάβουν να τρέξουν κι αυτοί την ιστορία. Μαζί της ο εξαίσιος William H. Macy, που μοιάζει να γεννήθηκε για το ρόλο του αποτυχημένου πατέρα, ο οποίος παραμένει σχετικά συμπαθητικός, όταν ξεχνάς πόσο χάλια άνθρωπος είναι. 
Κεντρικό θέμα είναι η οικογένεια, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους δημιουργούς να ασχοληθούν γενικότερα με τις ανθρώπινες σχέσεις και να μας παρουσιάσουν έναν διαφορετικό κόσμο. Το περιβάλλον στο οποίο ζει και μεγαλώνει η οικογένεια των Gallagher είναι γεμάτο κινδύνους, φτώχεια και κακές επιλογές για όλα τα μέλη της. Η σειρά είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να περάσεις το χρόνο σου, αλλά ταυτόχρονα πρόκειται για μία σχεδόν ντοκιμαντερίστικη ματιά σε ένα κομμάτι του δυτικού κόσμου, που δεν βλέπουμε κάθε μέρα.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ SHAMELESS ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ LGBTQ
Η σειρά μέσα από τον κεντρικό χαρακτήρα, τον Ίαν αναδεικνύει την πολύχρωμη πλευρά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με τις περιπέτειες που έχει ο έφηβος στην αρχή νεαρός, όπως η σχέση του με τον Μίκι που τελικά φεύγει για το Μεξικό, καταλήγοντας όμως με μια σχέση που θα τον γεμίσει. Μέσα από την σειρά γίνεται εκτενής αναφορά στην διαφορετικότητα, του γκει, μέχρι τράνς χαρακτήρα με νεαρό ηθοποιό έχει η σειρά αλλά μην σας εκπλήσσει που μιλά αληθινά, με επιχειρήματα, ξεχωριστά αλλά κυρίως ανθρώπινα καλύπτοντας όλο το φάσμα των σχέσεων. Είναι ερωτικός, πανέμορφος, έξυπνος αλλά κυρίως ξέρει τι θέλει.
ΓΙΑΤΙ ΌΜΩΣ Η ΣΕΙΡΑ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; Ε, ΔΕΙΤΕ...
Φυσικά η σειρά δεν μας εκπλήσσει που τόσο σε δεύτερους ρόλους όσο και στο κάστ περιλαμβάνει Ελληνικής καταγωγής συντελεστές. Ελάτε που όμως στον 6ο κύκλο της σειράς γεμίζει από την...αηδιαστική ομοφοβία και ρατσισμό των Ελληνικής καταγωγής ατόμων. Στα πρώτα επεισόδια ο Κέβ που έχει γείτονα ένας βετεράνο που φέρει Ελληνικό όνομα και ζει στην γειτονιά, αρχίζουν τα προβλήματα. Ο Ελληνας...δεν θέλει στην γειτονιά τις λεσβίες που αγόρασαν σπίτι καθώς η περιοχή άρχισε να αναβαθμίζεται και κάνει την ζωή όλων γύρω του δύσκολη με ένα μηχανάκι που θυμίζει..μαγκιά, κλανιά και εξάτμιση που λένε. Τα βρισίδια με τα ρατσιστικά σχόλια που ακούγονται είναι στα Ελληνικά μέχρι το άει....
Ο ακραία ομοφοβικός Έλληνας αυτοτιμωρείται για τις πράξεις και καταλήγει...τέζα με μολότοφ που ετοίμασε ο ίδιος με σκοπό να κάψει μια οικογένεια ομόφυλου ζευγαριού στην γειτονιά. Αλλά ο Κέβ δεν προλαβαίνει να τον σώσει. Στο σπίτι του φαίνεται η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Σημαία αλλά με περίεργο τρόπο προς τα κάτω που θυμίζει πολύ...την Ελληνοφρένεια.  
ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!
Julian Asimakopoulos
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ http://teniesonline.ucoz.com/load/17-1-0-15641

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.