ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Νομιμοποιήθηκαν οριστικά οι gay γάμοι στη Φινλανδία

Οι Φινλανδοί βουλευτές επικύρωσαν οριστικά τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, αποκρούοντας μια τελευταία προσπάθεια των αντιπάλων του νομοθετήματος να θέσουν εμπόδια στην έναρξη της εφαρμογής του την 1η Μαρτίου. Με επικεφαλής το εθνικιστικό δεξιό Κόμμα των Φινλανδών, πολιτικό σχηματισμό που ανήκε παλαιότερα στην αμιγή Ακροδεξιά και που εισήλθε στην κυβέρνηση το 2015, οι αντίπαλοι του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου συμφώνησαν να θέσουν στην ημερήσια διάταξη πρωτοβουλία με σκοπό την κατάργηση του νόμου, ο οποίος εγκρίθηκε το 2014 με 101 ψήφους υπέρ έναντι 90 κατά.
Το κοινοβούλιο απέρριψε το κείμενο και επιβεβαίωσε την πρώτη ψήφο του με μία ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία 120 ψήφων έναντι 48. Ως αποτέλεσμα ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ, όπως είχε προβλεφθεί, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Οι βουλευτές που υπερασπίζονται αυτό που αποκαλούν «αυθεντικό γάμο» ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα, είχαν συγκεντρώσει περισσότερες από 100.000 υπογραφές πολιτών, πολύ περισσότερες από τις 50.000 που απαιτούνταν κατ΄ελάχιστο όριο, προκειμένου το αίτημά τους να συζητηθεί στο κοινοβούλιο.
Την περασμένη Τρίτη η νομοθετική επιτροπή τάχθηκε κατά της αμφισβήτησης των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων, όμως οι βουλευτές, οι περισσότεροι της Δεξιάς (Χριστιανοδημοκράτες και Αληθινοί Φινλανδοί), επέμειναν ότι έπρεπε να αποφανθεί η ολομέλεια του σώματος. Υποστηρικτές του γάμου των ομοφυλοφίλων τους κατηγόρησαν ότι κολακεύουν το συντηρητικό εκλογικό τους ακροατήριο ενόψει των δημοτικών εκλογών του Απριλίου και ότι προκαλούν χάσιμο χρόνου στο κοινοβούλιο. Η Φινλανδία, η οποία επιτρέπει την πολιτική ένωση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου από το 2002, ήταν η τελευταία βόρεια χώρα που δεν είχε εγκρίνει τον γάμο μεταξύ ομοφύλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.