ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ GAY ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΠΑΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Ο πρωθυπουργός, Malcolm Turnbull, αποφάσισε να σταματήσει κάθε συζήτηση για ένα δημοψήφισμα που θα έθετε στους Αυστραλούς το ερώτημα αν επιθυμούν να γίνει νόμος του κράτους ο γάμος ατόμων του ιδίου φύλου. Ο ίδιος και κορυφαία στελέχη του κόμματός του πιστεύουν ότι το θέμα θα δίχαζε περισσότερο το ήδη διχασμένο για το θέμα κόμμα καθώς η χώρα οδεύει ολοταχώς προς εθνικές εκλογές. Η κυβέρνηση, μάλιστα, θα καταθέσει τον προϋπολογισμό για το επόμενο οικονομικό έτος νωρίτερα απ' ό,τι συνήθως, αφού αναμένεται να προκηρυχθούν εκλογές για τις 2 Ιουλίου. Η ηγετική ομάδα του κόμματος και της κυβέρνησης φοβάται ότι το δημοψήφισμα θα αποσπούσε το ενδιαφέρον των υπουργών, τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν οι πολίτες ενδιαφέρονται κυρίως για την οικονομική πολιτική. Ο Συνασπισμός θα ρίξει το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας και στην πολιτική του για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στα μεγάλα συνδικάτα της χώρας.
 Ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, George Brandis, μέχρι πριν από λίγες ημέρες ετοίμαζε προσχέδιο για το δημοψήφισμα που αφορούσε τον τρόπο διατύπωσης του ερωτήματος και τους τρόπους χρηματοδότησης των δύο εκστρατειών (του "όχι" και του "ναι"). Ο υπουργός συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με βουλευτές του Συνασπισμού που στηρίζουν και τις δύο τάσεις και συμπέρανε ότι δεν υπάρχει από μέρος τους καμία βιασύνη για το θέμα. Το θέμα δεν τέθηκε καθόλου στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο πριν από το Πάσχα και κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι δεν θα γίνει καμία συζήτηση πριν από τις εκλογές. Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Bill Shorten, έχει ήδη δηλώσει ότι ο κ. Turnbull έχει απογοητεύσει τους ψηφοφόρους του στο θέμα του γάμου των γκέι, συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι Εργατικοί έχουν κάνει το θέμα "σημαία" της προεκλογικής τους εκστρατείας. Ο κ. Shorten έχει υποσχεθεί ότι σε περίπτωση που το κόμμα του θα κληθεί να κυβερνήσει, το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τον γάμο των γκέι θα περάσει από τα νομοθετικά σώματα μέσα στις 100 πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης των Εργατικών. Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 66% των Αυστραλών πιστεύει ότι το θέμα του γάμου θα πρέπει να πάει σε δημοψήφισμα. Μόνο το 22% στηρίζει την άποψη ότι για το θέμα αρκεί να αποφασίσουν οι βουλευτές και γερουσιαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.