google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Γιατί κάποιος που αυτοπροσδιορίζεται στρέιτ επιδιώκει ομοφυλοφιλική εμπειρία και μετά την κρατά στη σκιά;


Πριν από λίγο καιρό, μεγάλη αμερικανική έρευνα σε πανεθνικό επίπεδο αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν από καιρό ανακαλύψει και αποδεχθεί την ετεροφυλοφιλία τους, ενώ βάσει της ίδιας έρευνας, πολλοί στρέιτ άντρες είχαν αποκαλύψει ότι είχαν δοκιμάσει ομοφυλοφιλικό σεξ.    
Το ερωτηματολόγιο της συγκεκριμένης έρευνας απευθύνθηκε σε περισσότερους από 9.000 άντρες ηλικίας 18-44 ετών και ένα ποσοστό 6,2% εξ αυτών αποκάλυψε ότι είχε δοκιμάσει σεξ με άτομα του ιδίου φύλου, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του.   Ωστόσο, το διαδικτυακό περιοδικό “LgbtQNation” πήγε την έρευνα αρκετά βήματα παραπέρα αποφασίζοντας να μιλήσει με ανθρώπους που κρατούσαν στη σκιά αυτό το κομμάτι της σεξουαλικότητας του. Και τα αποτελέσματα της συζήτησης, ήταν ομολογουμένως διαφωτιστικά.    
Ο Rob (δεν είναι αυτό το πραγματικό του όνομα) είναι 46 ετών και ζει στο Σαν Χοσέ. Είναι παντρεμένος εδώ και 12 χρόνια. Αυτοπροσδιορίζεται ως “στρέιτ άντρας με αμφιφυλόφιλες ορμές”, και αρκετά συχνά βρίσκεται σε σεξουαλικές σχέσεις με άντρες από την ηλικία των 19 ετών.    “Το να βρίσκομαι με άντρες, για ‘μένα είναι ένας απλός τρόπος να απευλεθερώνω τη σεξουαλική ένταση”, εξηγεί. Όπως λέει, πρόκειται για μία φυσική εκτόνωση, χωρίς πίεση.    Ο Rob, κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης, αποκάλυψε ότι γι’ αυτό το σκοπό συνήθως προτιμά να αναζητά – και να σχετίζεται – επισης με παντρεμένους, αφού δεν θέλει να ρισκάρει τον γάμο του, όπως άλλωστε κι εκείνοι με τους οποίους βγαίνει.    Το ζητούμενο εδώ, όπως λέει, είναι να μην ερωτευθείς και να μη σε ερωτευθούν. Το όλο ζήτημα είναι καθαρά σεξουαλικό.    Για την ώρα ο Rob σχετίζεται με δύο, έναν διαζευγμένο και έναν χήρο. Και οι δύο ζουν μόνοι, οπότε υπάρχει άνεση τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το σημείο συνάντησης, όμως, δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία αγάπης ή έρωτα σε όλο αυτό που συμβαίνει.  Η πρόκληση στη Νέα Υόρκη είναι ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά gay friendly πόλη και εγώ δεν θέλω να μπλέκω με τύπους που φαίνονται από μακριά ότι είναι γκέι. Είναι η δική μου αρχή. Το ερωτηματολόγιο της συγκεκριμένης έρευνας απευθύνθηκε σε περισσότερους από 9.000 άντρες ηλικίας 18-44 ετών και ένα ποσοστό 6,2% εξ αυτών αποκάλυψε ότι είχε δοκιμάσει σεξ με άτομα του ιδίου φύλου, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του 
Ο Tony – επίσης μιλά με ψευδώνυμο – είναι 32 χρονών, είναι διαζευγμένος και ζει στη Νέα Υόρκη. Μόλις πρόσφατα ανακάλυψε τις αμφιφυλόφιλες ορμές του, έχει μία περιστασιακή σχέση με κοπέλα και αρκετούς «κολλητούς» που βρίσκονται μόνο για να κάνουν σεξ.    «Η πρώτη φορά που βρέθηκα έτσι με αγόρι ήταν στα 21 μου», αποκαλύπτει και συνεχίζει: «Ήταν μεγαλύτερος και παντρεμένος και τον είχα γνωρίσει μέσω διαδικτύου. Η πρόκληση στη Νέα Υόρκη είναι ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά gay friendly πόλη και εγώ δεν θέλω να μπλέκω με τύπους που φαίνονται από μακριά ότι είναι γκέι. Είναι η δική μου αρχή. Όταν βρίσκω κάποιον που να μου κάνει από αυτή την άποψη, τον διατηρώ ως τακτικό εραστή».    Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, τους περισσότερους σεξουαλικούς παρτενέρ τους εντοπίζει είτε μέσω διαδικτυακών εφαρμογών είτε στο Graigslist, ενώ πολύ συχνά μπαίνει στη διαδικασία να κρατήσει φιλίες.   Και ναι μεν, αποκαλύπτει ότι δεν έχει πρόβλημα με το να ξέρουν οι άλλοι τι κάνει, αλλά ακόμη δεν αισθάνεται και 100% άνετος με τον προσανατολισμό του.    «Θα φοβόμουν να αποκαλύψω σε κάποιον ότι έχω σχέση με έναν άντρα», παραδέχεται, συμπληρώνοντας ότι ίσως κάποια μέρα αισθανθεί πολύ πιο άνετα με όλο αυτό. Μέχρι τότε, όμως, «πρέπει να σιγουρεύομαι ότι αυτός με τον οποίο βγαίνω πληροί τις δικές μου προϋποθέσεις».  Για τον 33χρονο Andrew που ζει κοντά στη Νέα Ορλεάνη, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Είναι παντρεμένος, αυτοπροσδιορίζεται ως απόλυτα στρέιτ και είχε την πρώτη ομοφυλοφιλική εμπειρία του πριν από περίπου 10 χρόνια.    «Ήμουν ήδη παντρεμένος για δύο χρόνια και ένιωθα ότι ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό», λέει και συνεχίζει: «Από τότε έχω βρεθεί με περισσότερους από 10 άντρες. Δεν το κάνω συχνά, συνήθως μόνο, όταν νιώθω ότι ο γάμος μου κάνει “κοιλιά” ή ότι βαριέμαι”. Είναι κάτι που με αναζωογονεί». Όπως και οι δύο προηγούμενοι εντοπίζει τα ραντεβού του στο διαδίκτυο και φροντίζει να κρατά χαμηλούς τόνους.    
Σύμφωνα με τη Jane Ward, συνεργαζόμενη καθηγήτρια και αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στην έδρα Μελετών Φύλου και Σπουδών που αφορούν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, μπορούμε να διδαχθούμε πολλά από τις εμπειρίες και τη συμπεριφορά αυτών των ανδρών.    «Κάποιοι άντρες αυτοπροσδιορίζονται ως αμφιφυλόφιλοι», λέει χαρακτηριστικά η Ward, «ωστόσο διστάζουν να κοινοποιήσουν τη σεξουαλική εμπειρία τους με άντρες. Άλλοι είναι απολύτως στρέιτ, έτσι αυτοπροσδιορίζονται τουλάχιστον, και αντιμετωπίζουν τις σεξουαλικές εμπειρίες τους με άντρες ως... χόμπι. Γι’ αυτούς είναι κάτι το περιστασιακό και όχι κάτι το οποίο μπορεί να επιδράσει καθοριστικά στον σεξουαλικό τους προσανατολισμό».   Επ’ αυτού η επιστήμονας έχει να παρατηρήσει ότι η ουσία πλέον μετατοπίζεται στο πώς αποδελτιώνεται η σεξουαλική δραστηριότητα, με τελείως διαφορετικούς τρόπος απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.  «Είναι η πρόοδος που σημειώνουμε στην πρόσληψη της ερμηνείας αυτούς που κάνουμε και που τελικά μετράει, όταν αναφερόμαστε στο πώς αυτοπροσδιορίζεται σεξουαλικά ένας άνθρωπος».    
Kαι κάτι τελευταίο: τι γίνεται με όλες αυτές τις συζύγους και τις συντρόφους που τελικά, απ’ ό,τι φαίνεται, ζουν μέσα στην άγνοια;    Τόσο ο Rob όσο και ο Tony παραδέχονται ότι οι σύζυγοι δεν γνωρίζουν αυτό το κομμάτι της σεξουαλικότητας τους. «Δεν αισθάνομαι ένοχος γι’ αυτό που κάνω, αλλά θα ένιωθα πολύ άσχημα αν το μάθαινε», παραδέχεται ο Rob, ενώ ο Tony εξηγεί ότι ναι μεν στην πρώην γυναίκα του δεν θα το αποκάλυπτε, αλλά πλέον στις γυναίκες με τις οποίες σχετίζεται το λέει ανοιχτά....  Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.