google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

LGBT Τουρισμός/ Έρευνα: το 61% αποφεύγει τους «εχθρικούς» προορισμούς

To 61% των ταξιδιωτών που ανήκουν στην κοινότητα LGBT (ομοφυλόφιλοι) αρνούνται να ταξιδέψουν σε προορισμό όπου θεωρείται παράνομο να είναι κανείς γκέι, δείχνει έρευνα που διενήργησαν από κοινού το online τουριστικό πρακτορείο OutOfOffice.com και το περιοδικό Attitude.

Περισσότεροι από τους μισούς, εκ των 900 ανδρών (64%) και γυναικών (32%) που συμμετείχαν στην έρευνα, είπαν ότι θα προτιμούσαν να μείνουν στην πατρίδα τους παρά να επισκεφθούν μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία έχει ποινικοποιηθεί και, σε μερικές περιπτώσεις, τιμωρείται με θάνατο.

Σήμερα, οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις θεωρούνται παράνομες σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο, ιδίως στις αφρικανικές, όπως η Γκάνα, η Κένυα και η Νιγηρία. Η Ρωσία δέχθηκε επίσης σκληρή κριτική για τη θέση της απέναντι στην κοινότητα LGBT πριν τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2014 στο Σότσι. Παρά τις συνθήκες αυτές στον κόσμο, η έρευνα έδειξε ότι το 60% των ταξιδιωτών δεν επιθυμεί να περιορίζεται σε προορισμούς που είναι φιλικοί στην κοινότητα LGBT και θα ήθελε να είναι ελεύθερη να ταξιδεύει παντού.

Το Παρίσι είναι η δημοφιλέστερη πόλη και ακολουθούν η Βαρκελώνη και το Άμστερνταμ. Διεθνώς, η Νέα Υόρκη ήταν ο δημοφιλέστερος προορισμός, με το Λος Άντζελες, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και την Ταϋλάνδη να ακολουθούν. Ασφαλείς προορισμοί θεωρούνται η Ινδία και οι Μαλδίβες. Υπάρχει ακόμα ανησυχία για την επιλογή προορισμού από ταξιδιώτες της κοινότητας LGBT, επιβεβαιώνει ο ιδρυτής της OutOfOffice, Darren Burn.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.