google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

"My Own Private River" [2012] με φόρο τιμής στον αδικοχαμένο River Phoenix!


ΤΟ My private own Idaho ασφαλώς είναι η αγαπημένη μας βραβευμένη ταινία που μας άρεσε σε μια εποχή που το 1991 ήταν δύσκολη χρονιά, ιδίως αν αναλογιστούμε τι επακολούθησε μετά με τον άδικο χαμό ενός εκ των πρωταγωνιστών του φίλμ που άφησε εποχή.
Ομως το 2012 όπως μας λένε οι δημιουργοί του φιλμ "James Franco was given the out takes/ deleted scenes of My own private Idaho by Gus van Sant and he made this from it..". Ουσιαστικά ο κ. Τζέιμις Φράνο παρέδωσε τις διαγραμμένες ή ημιτελής σκηνές της ταινίας στον Gus ο οποίος δημιούργησε ένα φιλμ εξαρχής αποτιμώντας με τον τρόπο αυτό ένα φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Ρίβερ Φοίνιξ. Η ταινία παρουσιάζει ενδιαφέρον όχι μόνο για τις προσωπικές στιγμές του Φοίνιξ μέσα από ορισμένες σκηνές που δεν προβλήθηκαν ποτέ, αλλά αποτελεί ένα ντοκιμαντέρ της εποχής εκείνης υπό το πρίσμα των νέων που ζούσαν στα άκρα αλλά κυρίως αναδεικνύει την ταυτότητα μιας άλλης εποχής.
Περισσότερο όμως αξίζει να σημειωθεί η ρεαλιστική ματιά του σκηνοθέτη με το υλικό που είχε στην διάθεσή του να ταιριάξει σκηνές του Φοίνιξ με τον πασίγνωστο Κινάου Ρίβς μέσα από την διαπροσωπική τους σχέση. Πέρα από την δυνατή φιλία τους ίσως αποκρυπτογραφούμε στιγμές περισσότερο ανθρώπινες και πιθανόν να μας αντικατροπτίζει την πραγματική αξία των δύο ηθοποιών. Δεν αποκλείεται πάντως εκείνη την εποχή σύμφωνα με ξένα φόρουμ οι δύο νεαροί ηθοποιοί να διατηρούσαν κάτι περισσότερο από φιλικό δεσμό.
Για τον λόγο αυτό ο Ρίβς σε πολλές συνεντεύξεις του μιλά για το δίπολο δυστυχίας-ευτυχίας καθώς ο Φοίνιξ σε ηλικία 22 ετών χάθηκε από τα ναρκωτικά, ενώ ο φίλος του Ρίβς πολλές φορές μέσα από ταινίες του αφήνει αν εννοηθεί ότι ο χρόνος δεν επουλώνει ποτέ τις πληγές.. Λέτε να μάθουμε κάποτε όλη την αλήθεια; ίσως, όταν θυμηθείτε ότι εδώ το διαβάσατε πρώτοι! ΠΡΟΣΕΞΤΕ τις ατάκες του Φοίνιξ στο τέλος της ταινίας καθώς ποτέ δεν γύρισε ποτέ άλλο φιλμ ταξιδεύοντας στο πάνθεον της αιωνιότητας. Ειλικρινά όταν είδαμε τότε την ταινία ως 17άρηδες ομολογούμε ότι τους ερωτευτήκαμε και τους δύο ήρωες. Αλλά περισσότερο τον Φοίνιξ με το βλέμμα του προς το άπειρο και την μελαγχολία του, ακόμα και αφίσα έχουμε από εκείνη την εποχή, αφού το mypown private idaho το είχαμε γράψει σε κασέτα. Ωραίες εποχές...
Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.