google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Smiley –H gay κομεντί που θα αγαπήσετε σε θέατρο της Αθήνας

Το γονίδιο του ρομαντισμού αποδεικνύεται πιο ισχυρό από τις μόδες και τα πρόσκαιρα πάθη, όπως θα ανακαλύψετε στο θέατρο Άβατον Οι ρομαντικές κομεντί είναι παντοτινές. Ακόμα και οι πιο hardcore φίλοι του θεάτρου, που αποφεύγουν συστηματικά τα «εμπορικά» θεάματα και στριμώχνονται στις εναλλακτικές σκηνές του κέντρου, έχουν τις (κουφετί) αδυναμίες τους. Γι' αυτούς ειδικά, τα νέα είναι ευχάριστα. Στο θέατρο Άβατον, αυτό το τόσο χαριτωμένο και ζεστό θεατράκι σε απόσταση αναπνοής από το μετρό του Κεραμικού, παίζεται εδώ και κάμποσες ημέρες μια ρομαντική κομεντί αλλιώτικη από τις άλλες.
Τοποθετημένη στη σημερινή εποχή, με ήρωες δύο ομοφυλόφιλους άντρες και με ύφος που φέρνει περισσότερο προς το stand-up. Μόνο που εδώ οι ηθοποιοί δεν αυτοσχεδιάζουν. Το «Smiley» του καταλανού Guillem Clua είναι ένα έργο με δομή και διάλογο τα οποία οι δύο πρωταγωνιστές, ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Μίνως Θεοχάρης υπηρετούν. Ένα έργο με καλοσχηματισμένους χαρακτήρες που υπακούει στους κανόνες του είδους:
Δύο φαινομενικά αταίριαστοι άνθρωποι γνωρίζονται, νιώθουν αμοιβαία έλξη, όμως οι διαφορές ανάμεσά τους (κοινωνικές, οικονομικές, περιστασιακές κ.λπ.) είναι μεγάλες και έτσι το ειδύλλιο λαμβάνει τέλος πριν την ώρα του. Ακολουθούν ποικίλες περιπέτειες που δεν οδηγούν πουθενά και στο τέλος οι δύο πρωταγωνιστές ξαναβρίσκονται και ομολογούν τον έρωτά τους. Το στόρι του «Smiley» έχει ως εξής: Νέος και ωραίος μπάρμαν –τον υποδύεται ο Μίνως Θεοχάρης- αφήνει μήνυμα στον τηλεφωνητή του ερωτικού συντρόφου του που έχει εξαφανιστεί. Το μήνυμα είναι οργισμένο και λυπημένο ταυτόχρονα. Όμως, από την ταραχή του ο νεαρός έχει καλέσει λάθος νούμερο. Στο μήνυμά του ανταποκρίνεται ο κάτοχος του λάθος αριθμού, ένας αρχιτέκτονας τον οποίο υποδύεται ο Δημήτρης Μακαλιάς. Οι δυο τους θα συναντηθούν στο μπαρ όπου εργάζεται ο πρώτος και θα ζήσουν μια νύχτα έντονου πάθους, όμως οι δρόμοι τους θα χωρίσουν την επόμενη λόγω… ανυπέρβλητων διαφορών lifestyle.
Τι κοινό μπορούν να έχουν ένας μανιώδης θαμώνας των γυμναστηρίων και fan της Μυκόνου με έναν εσωστρεφή διανοούμενο που ζει με τον σκύλο του; Τη συνέχεια μπορείτε να τη φανταστείτε. Ο Δημήτρης Μακαλιάς και ο Μίνως Θεοχάρης υποδύονται τους δύο άντρες –και μερικούς ακόμα χαρακτήρες που μπαινοβγαίνουν στη σκηνή- με κωμική βιρτουοζιτέ. Ντύνουν τους ρόλους τους με ανθρωπιά, τους υπηρετούν με ζήλο και, παρότι ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε ατάκα, δεν γίνονται ποτέ καρικατούρες. Σε αυτό τους βοηθάει και η σκηνοθεσία του Μάνου Πετούση, ο οποίος αξιοποιεί στο έπακρο τα υποκριτικά προσόντα τους καθώς και την εμπειρία τους στο stand-up. Το αποτέλεσμα είναι μια παράσταση όπου κυριαρχεί το στοιχείο της αμεσότητας. Μια παράσταση, ακατάλληλη για σεμνότυφους, που θα σας κάνει να γελάσετε με την καρδιά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.