google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Μετανάστες και ΛΟΑΤ στον ελληνοκυπριακό τύπο

Κοινωνικές Αναπαραστάσεις Διαφορετικότητας: Μετανάστες και ΛΟΑΤ στον ελληνοκυπριακό τύπο Το Εργαστήριο Κοινωνικής Γενετικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου σας προσκαλεί σε Επιστημονική Ημερίδα  με θέμα Κοινωνικές Αναπαραστάσεις Διαφορετικότητας: Μετανάστες και ΛΟΑΤ στα Ελληνοκυπριακά Μέσα Ενημέρωσης την Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 από τις 09:00 μέχρι τις 17:30, στη Πανεπιστημιούπολη Αγλαντζιάς, αίθουσα 010  στο κτήριο ΚΟΔ07 (επισυνάπτεται χάρτης). Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος με το ακρώνυμο RE.CRI.RE (Between the representation of the crisis and the crisis of representation.  How crisis changed the symbolic background of European societies and identities.  Implication for policies and policy making) το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Προγράμματος HORIZON 2020.
 Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα συζητηθούν τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με τον τρόπο παρουσίασης των μεταναστών στον ελληνοκυπριακό τύπο για την περίοδο 2011-2015. Θα δοθεί έμφαση στο περιεχόμενο των επιχειρημάτων γύρω από το μεταναστευτικό και το προσφυγικό κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο καθώς και στον τρόπο με τον οποία αναπαραστάθηκε η Ευρώπη στον τύπο εν μέσω προσφυγικής κρίσης. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τους: Αιμιλία Στροβολίδου, Λειτουργό Ενημέρωσης ‘Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Κύπρου, Ανδρέα Ριρή, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Ένωσης Συντακτών Κύπρου, Κάτια Σάββα, Κοινοβουλευτική Συντάκτρια Εφημερίδας «Πολίτης» , γραπτή παρέμβαση από τον Νίκο Τριμικλινιώτη, Καθηγητή στο τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθώς και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. 
Το δεύτερο μέρος της ημερίδας θα ασχοληθεί με τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με τον τρόπο παρουσίασης της κοινότητας ΛΟΑΤ στον ελληνοκυπριακό τύπο για την ίδια περίοδο. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε το Σύμφωνο Πολιτικής Συμβίωσης. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις γύρω από το θέμα από τους: Γιώργος Πήττας, Αρθρογράφος-Δημοσιογράφος, Ελένη Μαύρου, Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κύπρου και Εκτελεστική πρόεδρος του ομίλου επικοινωνίας «Διάλογος», Στέφανος Ιωάννου, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ACCEPT-LGBT Cyprus καθώς και ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Τις συζητήσεις και τοποθετήσεις συντονίζουν οι: Χάρης Ψάλτης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ζέλεια Γρηγορίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κύπρου. 
Η ημερίδα διοργανώνεται από την Ειρήνη Καδιανάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας και επιστημονικά υπεύθυνη της ημερίδας και την Ελισάβετ Παναγιώτου, ειδική επιστήμονα προγράμματος RE.CRI.RE. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και όλες οι παρουσιάσεις θα γίνουν στην ελληνική γλώσσα. Για δήλωση συμμετοχής ή περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22892063 ή στα emails: kadianaki.irini@ucy.ac.cy; panagiotouelisavet@gmail.com. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη σελίδα του προγράμματος: http://www.recrire.eu/ και τη σελίδα της ημερίδας στο facebook: “Μετανάστες και ΛΟΑΤ στον ελληνοκυπριακό τύπο” Πηγή: http://politis.com.cy/article/imerida-apo-pk-metanastes-ke-loat-ston-ellinokipriako-tipo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.