google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Σάλος από την επίθεση του Μητροπολίτη Κηφισίας στον Χόκινγκ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ το είχαμε προβλέψει κι αυτό σε ανάρτησή μας ότι κάποιοι θα τα βάλουν μετά του γκέι και με τους επιστήμονες...

Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση που έκανε ιεράρχης ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος για το διακεκριμένο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ, που πέθανε στις 14 Μαρτίου
Σε εγκύκλιό του προς τους πιστούς με αφορμή το Πάσχα αναφέρει: «Πρόσφατα πέθανε ένας διακεκριμένος αστροφυσικός, ο Στήβεν Χόκινγκ. Έσβησε κι αυτός όπως τόσοι άλλοι. Θαμπωμένος από τα επιστημονικά του επιτεύγματα, γεμάτος έπαρση και αλαζονεία ισχυριζόταν ότι δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού, για να δημιουργήσει το σύμπαν, αλλά έγινε μόνο με την δύναμη των νόμων της φύσης. Ο Θεός αποσύρθηκε από το σύμπαν και τον άνθρωπο και ως εκ τούτου η μεταθανάτια ζωή είναι ένα παραμύθι. Βέβαια αυτός και όσοι τον ακολουθούν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε, επειδή υπάρχει ο Θεός. Ζούμε, γιατί το θέλει Εκείνος. Η αναπνοή μας είναι στα χέρια Του. Όσοι, λοιπόν, σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο στη γη ορφανό, μόνο του και απελπισμένο στις οδύνες και τα αδιέξοδά του».
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μητροπολίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο Στίβεν Χόκινγκ υπήρξε ένας λαμπρός επιστήμονας, ο οποίος με τις θεωρίες και τις επιστημονικές του ανακαλύψεις έφερε την ανθρωπότητα πιο κοντά στο να κατανοήσει το άπειρο σύμπαν, που με σοφία δημιούργησε ο Πατέρας και Δημιουργός μας.
Ατυχώς, ο ευφυής αυτός επιστήμονας, που με τόση επιτυχία κατανόησε το δημιούργημα, δεν κατόρθωσε να δει τον Δημιουργό. Ο ίδιος δήλωνε άθεος. Αυτό, όμως, δεν ήταν μια επιστημονική ανακάλυψη, αλλά οι προσωπικές του θέσεις.
Το ότι ο άνθρωπος αυτός δεν κατόρθωσε να "δει" τον Θεό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ή πως εμείς δεν τον βλέπουμε. Πλέον ο ίδιος, που ήδη βρίσκεται ενώπιον του Μεγάλου Κριτή, θα έχει διαπιστώσει το λάθος του.
Όπως κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης με ευκολία μπορεί να διαπιστώσει, στην εγκύκλιό μας, με την ευκαιρία της Αναστάσεως του Κυρίου μας, ούτε επιτιθέμεθα, ούτε αφορίζουμε, ούτε αντιπαρατιθέμεθα με τον Χόκινγκ. Αντιθέτως, χρησιμοποιούμε το παράδειγμά του για να υπενθυμίσουμε πως "όσοι σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο ορφανό στη γη". Ο Χόκινγκ υπερασπίστηκε την αθεΐα του. Εμείς υπερασπιζόμαστε την πίστη μας. Ήταν δικαίωμά του και είναι δικαίωμά μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι υπερβολές και ξεκάθαρες προσπάθειες για τη δημιουργία εντυπώσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.