google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Είμαι γκέι, ποιο είναι το πρόβλημά σας;

Η εκκλησία πρέπει να παίξει τον κοινωνικό της ρόλο και ν' αγκαλιάσει τα άτομα αυτά και όχι να τ' απομακρύνει από κοντά της
Του Δημήτρη Μιμή από το cretalive
Αυτά που ακούω και διαβάζω αυτές τις μέρες με αναγκάζουν να γράψω την άποψη μου πάνω σ' ένα θέμα που κατά την γνώμη μου είναι πολύ σοβαρό. Πρόκειται για μια ξεχωριστή κατηγορία της κοινωνίας μας, όπως όλες οι άλλες, που δεν στερούνται και δεν υπολείπονται σε τίποτα σε σχέση με άλλους και δέχονται επίθεση από ανθρώπους που θα έπρεπε να ήταν δίπλα τους. Απλώς υπάρχει μια ιδιαιτερότητα όπως τόσες άλλες ιδιαιτερότητες  έχουμε εμείς οι υπόλοιποι.  
Πρόκειται για τους γκέι ή ομοφυλόφιλους ή “τοιούτους”, όπως τους ονομάζουν κάποιοι ομοφοβικοί  πατέρες της εκκλησίας διακατεχόμενοι από θρησκευτικές προκαταλήψεις.  
Λέω , λοιπόν, σ' αυτούς ότι θα έπρεπε να δώσουν περισσότερη προσοχή στα άτομα  αυτά και όχι να τα κατηγορούν. Θα ήταν μια καλή πράξη να τα δεχτούν κοντά τους και να τα συζητήσουν και τότε θα καταλάβουν ότι κάνουν μεγάλο λάθος. Τότε ίσως αλλάξουν και τη γνώμη γι΄ αυτούς. 
Οι νεαροί ομοφυλόφιλοι, εκτός από την αμφισβήτηση της ταυτότητας τους, αντιμετωπίζουν συνεχώς κάθε είδους πράξεις και ομοφοβικές συμπεριφορές. Αυτά έχουν καταστροφικές συνέπειες, όπως υποβάθμιση της αυτοεκτίμησης, κακουχίες, κατάθλιψη ακόμα και αυτοκτονία.
Αυτά τα αγόρια και κορίτσια που γίνονται θύματα της ομοφοβίας, χρειάζονται ειδική φροντίδα και καθησυχαστική υποστήριξη. Σήμερα οι επαγγελματίες του κοινωνικού και ιατρο-κοινωνικού τομέα δεν εκπαιδεύονται και δεν μπορούν ν' αντιμετωπίσουν αυτό το ιδιαίτερο κοινό.  Εδώ είναι που η εκκλησία πρέπει να παίξει τον κοινωνικό της ρόλο και ν' αγκαλιάσει τα άτομα αυτά και όχι να τ' απομακρύνει από κοντά της.  Αυτές τις άγιες μέρες, οι σοβαροί πατέρες της εκκλησίας που είναι και η πλειοψηφία στην εκκλησία , ας συνετίσουν  αυτούς που μέσα στους κόλπους της παρεκτρέπονται. Η κοινωνία αλλάζει και ο κόσμος  χρειάζεται βοήθεια, ιδιαίτερα αυτοί με ιδιαιτερότητες. Ένα άτομο να βοηθήσουν θα έχουν κάνει μια καλή πράξη. Και επειδή είναι γκέι, ποιό είναι το πρόβλημα σου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.