google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Βασικός στόχος η διαπαιδαγώγηση νέων με ανοχή στη διαφορετικότητα

Από τους βασικούς στόχους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, είναι η διαπαιδαγώγηση νέων με ανοχή και σεβασμό στη διαφορετικότητα και κατ’ επέκταση με ευαισθησίες σε θέματα ρατσισμού και ξενοφοβίας, σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος τόνισε ότι προωθείται με την υλοποίηση συγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Μιλώντας στην τελική εκδήλωση του «Εθνικού Σχολικού Διαγωνισμού 2017-2018» για ευρωπαϊκά θέματα, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως ο Εθνικός Σχολικός Διαγωνισμός 2017-2018 στοχεύει στην ενημέρωση των μαθητών για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις βασικές αρχές και αξίες στις οποίες εδράζεται, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ενεργό πολιτότητα, τον πολιτισμό, την ποικιλομορφία, την πολυπολιτισμικότητα, καθώς και την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
"Η ενημέρωση των νέων μας για διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, όπως το Erasmus+, αλλά κυρίως τις διαδικασίες του τρόπου λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και ο αντίκτυπος των συνακόλουθων ευρωπαϊκών πολιτικών στην καθημερινή μας ζωή, αποτελούν επιπρόσθετους στόχους του εν λόγω Διαγωνισμού".
"Μέσα από τη διεξαγωγή αυτής της διοργάνωσης, οι μαθητές μας αντιλαμβάνονται τη σημασία και την αναγκαιότητα να λειτουργούν ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες που ζουν σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον", πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο Υπουργός Παιδείας είπε:
«Το γεγονός ότι φτάσατε μέχρι την τελική φάση του Διαγωνισμού αποτελεί ήδη μια σημαντική διάκριση και επιτυχία για σας. Η προσπάθεια που καταβάλατε όλοι με τη συμμετοχή σας στη συγκεκριμένη διοργάνωση, είναι άξια επαίνου. Σας εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία για τη συνέχεια και σας προτρέπω να εργάζεστε πάντα με αφοσίωση και επιμονή για την πρόοδό σας και την εκπλήρωση των προσωπικών σας στόχων και επιδιώξεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.