google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Τι σημαίνει το ότι ένα αγόρι είδε μια γκέι ταινία;

Αν ένα παιδί δει στο διαδίκτυο μια γκέι ταινία και θέλει να επαναλάβει το ίδιο στα μετέπειτα χρόνια, αυτό δείχνει σημάδι ότι είναι γκέι; Ή ότι έχει σκαμπανεβάσματα σεξουαλικού προσανατολισμού;
Αγαπητή αναγνώστρια,

Το ερώτημά σας είναι εξαιρετικά γενικό και δεν υπάρχει μια απάντηση που να αφορά όλες τις περιπτώσεις. Κάθε παιδί στο μεγάλωμά του είναι μοναδικό. Και φυσικά μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον από το οποίο δέχεται πολλά διαφορετικά ερεθίσματα. Έτσι λοιπόν, κάθε φορά χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο πώς αντιλαμβανόμαστε μια συμπεριφορά και σε τι συμπεράσματα μπορεί να μας οδηγήσει.

Στην ηλικία των 12 ετών, ήδη οι έφηβοι ενδιαφέρονται για την σεξουαλικότητά τους και για τις λειτουργίες του σώματός τους. Το ενδιαφέρον για τις σχέσεις εστιάζει πια στους συνομήλικους, κι όχι στο οικογενειακό περιβάλλον όπως στις προηγούμενες παιδικές φάσεις της ανάπτυξής τους. Έτσι λοιπόν, η παρακολούθηση ταινιών ερωτικού περιεχομένου δεν αποτελεί σπάνια συμπεριφορά. Το περιεχόμενο της ταινίας, επίσης από μόνο του δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε συμπεράσματα. Μπορεί να δηλώνει περιέργεια, μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός, μπορεί να αφορά ένα προσωπικό ερώτημα.

Χρειάζεται να αναρωτηθείτε εάν υπάρχουν άλλα στοιχεία που σας προβληματίζουν στο παιδί σας. Το ειλικρινές σας ενδιαφέρον είναι πολύ όμορφο. Μοιραστείτε το μαζί του και δηλώστε πλάι του σε κάθε επιπέδου ανησυχία του. Η αγάπη σας και η ασφάλεια που μπορεί να του προσφέρει η σχέση σας, είναι το πολυτιμότερο εφόδιο που μπορείτε να του δώσετε ώστε να προχωρήσει καλά στις δικές του επιλογές!

Σας ευχαριστώ. 
*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.