google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Συζήτηση με το κοινό με θέμα την ομοφυλοφιλική ταυτότητα

Ένα Workshop θεάτρου ψυχανάλυσης πραγματοποιείται την Πέμπτη 12 και 19 Απριλίου με αφορμή την παράσταση «Και τα αγόρια κλαίνε», του Μιχάλη Παπαδόπουλου, που ανεβαίνει στο θέατρο Μπέλλος στην Πλάκα σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου, με τον Γιώργη Κοντοπόδη στο ρόλο του serial killer Τζον Κέισι.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία αφού παρακολουθήσει την παράσταση (έναρξη 21.45) στη συνέχεια να συμμετέχει στη συζήτηση που θα ακολουθήσει με εισηγήσεις από τον πρωταγωνιστή Γιώργη Κοντοπόδη και τον κλινικό ψυχολόγο/ψυχοθεραπευτή Βασίλη Οριακλή. Πρόκειται για μια ψυχαναλυτική παρουσίαση της ομοφυλοφιλικής ταυτότητας και των ομοφυλοφυλικών ερωτικών/συντροφικών συνδέσεων και μια ματιά στα μοντέλα των οικογενειακών σχέσεων που μπορεί να οδηγήσουν στην επιλογή ομοφυλόφιλου τρόπου ζωής…
Πάντα κρατώντας κατά νου πως παρότι η ομοφυλοφιλία δεν θεωρείται πλέον ψυχιατρική νόσος σε παγκόσμιο επίπεδο, η ομοφοβία στην Ελλάδα εξακολουθεί να υφίσταται σε μεγάλο βαθμό. Πάντα λαμβάνοντας υπόψη μας πως όταν αναρωτιόμαστε «γιατί ένας άνθρωπος γίνεται gay;» είναι σαν να αναρωτιόμαστε «γιατί ένας άνθρωπος γίνεται straight;» εφόσον όλοι μας γεννιόμαστε αμφισεξουαλικοί και στην συνέχεια επιλέγουμε τα στοιχεία αυτά που θα συγκροτήσουν τις πτυχές της προσωπικότητας μας. Το να αποδεχτούμε και να αγαπήσουμε τόσο την διαφορετικότητα που μας περιβάλλει όσο και τη διαφορετικότητα μέσα μας, μας βοηθά να περιορίσουμε τις εσωτερικές και εξωτερικές μας συγκρούσεις, εμπλουτίζει την ταυτότητα μας και μας προάγει σε προσωπικό, διαπροσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.
Στην παράσταση παίζει ακόμα ο πρωτοεμφανιζόμενος ηθοποιός Γιώργος Ντάβος στο ρόλο του Τίμοθι.
Κόστος συμμετοχής στο workshop 10 ευρώ.
Δηλώσεις Συμμετοχής: τηλ. 210 61 29 316, 6944 578 531 ή διαδικτυακά στο kepsypa.info@gmail.com
Λίγα λόγια για το έργο
Ο Τζον Γουέην Κέισυ είναι υπόδειγμα αμερικανού πολίτη της δεκαετίας του 1960. Ευτυχισμένος οικογενειάρχης, επιτυχημένος επιχειρηματίας, σημαντικό μέλος της κοινωνίας με έντονο κοινωνικό έργο. Ζει με τη σύζυγό του και τα παιδιά του κι εργάζεται στην αλυσίδα εστιατορίων του πεθερού του. Την ημέρα είναι αξιοσέβαστος και ευυπόληπτος… Τη νύχτα αλλάζει πρόσωπο όταν μπαίνει στο αυτοκίνητο του και κυκλοφορεί στους δρόμους. Εμφανίζεται ο Πόγκο… ο κλόουν… εκείνος που αγαπάει τα νεαρά αγόρια…. το λευκό τους δέρμα… την απαλή τους μυρωδιά. Τα νεαρά αγόρια που καταλήγουν να κοιμούνται στο υπόγειο , αφού τελειώσει μαζί τους… αφού τα έχει κάνει να κλάψουν.
Βασισμένος στην αληθινή ζωή του Αμερικανού Τζον Γουέην Κέισυ ή αλλιώς Πόγκο ο κλόουν, το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου μάς δείχνει τη ζωή ενός από τους πιο γνωστούς κατά συρροή δολοφόνους της Αμερικής, ενός ανθρώπου που βίασε, σκότωσε και έθαψε κάτω απ το σπίτι του 33 νεαρά αγόρια και καταδικάστηκε σε θάνατο – αμετανόητος – αφού αποκαλύφθησαν όλες οι στυγερές δολοφονίες που είχε κάνει…
Η παράσταση είναι αυστηρώς ακατάλληλη για τα παιδιά. Ανεβαίνει κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.45.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.