ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

To Pride γιορτάστηκε και στην Ανταρκτική

Για πρώτη φορά, το Pride γιορτάστηκε φέτος σε ένα από τα πιο απόμακρα μέρη του πλανήτη, στην Ανταρκτική, χάρη σε μία ομάδα LGBT+ εργαζόμενων στον σταθμό McMurdo, περίπου 1.350 χλμ μακριά από τον Νότιο Πόλο. 
 Ειδικότερα, μία ομάδα περίπου 10 LGBT+ επιστημόνων και υπαλλήλων στον σταθμό, με επικεφαλής τους Shawn Waldron και Evan Townsend, διοργάνωσαν την εκδήλωση, που είχε προγραμματιστεί για τις 9 Ιουνίου. «Είχαμε στο παρελθόν μερικές LGBTQ εκδηλώσεις, στις οποίες ήρθαν αρκετοί, και επειδή η κοινότητά μας είναι τόσο μικρή, είναι εύκολο να μάθει κανείς ποιος ανήκει στην LGBTQ κοινότητα», δήλωσε ο Townsend. «Μπορείς να βρεις την κοινότητά σου οπουδήποτε, ακόμα και στην άκρη της γης», προσθέτει ο Waldron. 
 Ο σταθμός του McMurdo στην Ανταρκτική είναι μια ερευνητική εγκατάσταση που ανήκει στις ΗΠΑ και φιλοξενεί έως και 900 άτομα το καλοκαίρι. Αυτή την περίοδο ωστόσο, περίπου 130 άτομα βρίσκονται εκεί. Οι προετοιμασίες για το πάρτι του Pride, είχαν αρχίσει ήδη από τον Απρίλιο, πριν ξεκινήσει η περίοδος του σκοταδιού στην περιοχή -το σκοτάδι διαρκεί όλο το 24ωρο. Μάλιστα, εκμεταλλευόμενοι τις τελευταίες ημέρες με φως, οι διοργανωτές κατάφεραν να βγάλουν και μερικές φωτογραφίες με τη σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου δίπλα στους πάγους. Πηγή:lifo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.