ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΣΤΗΡΙΞΗ Γιαννακάκη για το Athens Pride 2018

Δεν παρέστη στο φετινό Athens Pride η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, λόγω απουσίας της στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους και, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, η απουσία της αυτή «σπάει» τη συνεχή παρουσία της σε αυτό, «για την οποία είμαι εξαιρετικά υπερήφανη, διότι αριθμεί πολλά χρόνια, ακόμη και “beforeitwascool”, σε εποχές που η συζήτηση για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα θεωρούνταν σχεδόν περιθωριακή». «Πέρυσι, ακριβώς τέτοιον καιρό, μετά την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και τον Νόμο για την Ίση Μεταχείριση, πλησίαζε η λήξη της Δημόσιας Διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου. »
Ένα νομοσχέδιο που πλέον είναι Νόμος του κράτους, μια οφειλόμενη από την Πολιτεία θεσμική θωράκιση που πυροδότησε για μια ακόμη φορά τις αντιδράσεις κέντρων ακραίου συντηρητισμού. »Χρησιμοποιήθηκε λόγος ακραίος, ρατσιστικός, και δυστυχώς, τόσο οικείος στα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», αναφέρει στον χαιρετισμό της η Μαρία Γιαννακάκη και προσθέτει: «Όμως τέτοιου είδους αντιδράσεις δεν αποτρέπουν την Κυβέρνηση από το να υλοποιεί την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας, που είναι να προστατεύει και να κατοχυρώνει τα δικαιώματα όλων, χωρίς καμία διάκριση. Φέτος, κυρώθηκε η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, με την οποία επεκτάθηκε ο νόμος για την ενδοοικογενειακή βία και στα ομόφυλα ζευγάρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.