ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΠΟΤΑΜΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ στο πολύχρωμο Thessaloniki Pride 2018Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ...

Οι κακές καιρικές συνθήκες δε χάλασαν την πολύχρωμη γιορτή του 7ου Thessaloniki Pride που διεξήχθη σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Στην παρέλαση που ξεκίνησε λίγο πριν τις 20:00 συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου, με τα χρώματα του ουράνιου τόξου να κυριαρχούν παντού. Οι συμμετέχοντες, χορεύοντας και τραγουδώντας, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης ξεκινώντας από την οδό Εθνικής Αμύνης, κατευθύνθηκαν στην οδό Τσιμισκή και στη συνέχεια μέσω Λεωφόρου Νίκης επέστρεψαν στον Λευκό Πύργο σταματώντας αρκετές φορές για να πάρουν μέρος σε δρώμενα.
Το σύνθημα του φετινού Thessaloniki Pride ήταν «Άκρως Οικογενειακόν», με επίκεντρο την οικογένεια και την τεκνοθεσία, ενώ είχε προηγηθεί ένα τριήμερο εκδηλώσεων υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στη Θεσσαλονίκη.
Στο 7o Thessaloniki Pride συμμετείχαν εκπρόσωποι οργανώσεων για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Diversity in Visual Arts, Erasmus Student Network - AUTH, ΑΝΤΙΓΟΝΗ-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία, Διεθνής Αμνηστία, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Περήφανοι Γονείς, TRY – Thessaloniki Rainbow Youth, Θετική Φωνή & ThessCheckpoint, Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΡΦΑ).
Ένα από τα απρόοπτα στη διάρκεια της Πορείας Υπερηφάνειας ήταν η επίθεση που δέχθηκαν δύο συμμετέχοντες από αγνώστους οι οποίοι τους έριξαν στη θάλασσα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Η υπόθεση διερευνάται από το Τμήμα της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν συνδέονται με το περιστατικό.
Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή παρέλαση:
7ï ÔÇÅSSALONIKI PRIDE
7ï ÔÇÅSSALONIKI PRIDE
7ï ÔÇÅSSALONIKI PRIDE  ÔÆÅÉÓÏÍ ÁÍÔÉÃÏÍÇ
7ï ÔÇÅSSALONIKI PRIDE
7ï ÔÇÅSSALONIKI PRIDE302619
7ï ÔÇÅSSALONIKI PRIDE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.