google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

«Κάνουμε την αλλαγή», οι φετινές εκδηλώσεις της Accept ΛΟΑΤ

Η Κύπρος καταλαμβάνει μία από τις χαμηλότερες θέσεις στην Ευρώπη στο ζήτημα αποδοχής των τρανς ατόμων, με το ποσοστό να φθάνει στο 29%. Αυτό τονίστηκε χθες, στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης, με αφορμή την Πορεία Υπερηφάνειας, η οποία έχει πλέον καθιερωθεί ετήσια, και τις φετινές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται μέχρι και τις 3 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί και η πορεία, με σημείο εκκίνησης τον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας.
 Την κατάσταση στην Κύπρο, όπου παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια εξακολουθεί να υπάρχει συντηρητισμός, άγνοια και προπάντων απόρριψη των τρανς ατόμων, περιέγραψε σε σύντομο χαιρετισμό του ο νέος πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤ Κύπρου, Νικόλας Τρύφων. Χαιρετισμό στη διάσκεψη απηύθυναν οι βουλευτίνες του ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Στέλλα Κυριακίδου, αντίστοιχα και η Άννα Στέλλα Τριχινά από τη Συμμαχία Πολιτών, εκφράζοντας τη στήριξή τους στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ Κύπρου. 
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Σήμερα Πέμπτη θα γίνει η έπαρση της σημαίας ΛΟΑΤΙ με το ουράνιο τόξο σε δημαρχεία και πρεσβείες ξένων χωρών στη Λευκωσία. Οι φετινές εκδηλώσεις γίνονται υπό τον τίτλο «Κάνουμε την αλλαγή». Η φετινή Πορεία Υπερηφάνειας επικεντρώνεται στα δικαιώματα των τρανς ατόμων και την προώθηση της ψήφισης της νομοθεσίας που αφορά την ταυτότητα του φύλου. 
 Μαρία Φράγκου από την σελίδα Διάλογος Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.