google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το 3o Patras Pride

Μπορεί τα φώτα της επικαιρότητας και των ΜΜΕ να  ήταν στην Αθήνα και στο Athens Pride, όμως στην Πάτρα η κοινότητα των ομοφυλοφίλων και των LGBTQI μπαίνει στην τελική ευθεία για την διοργάνωση του 3ου Patras Pride.
To 3o Patras Pride διοργανώνεται και φέτος μία εβδομάδα μετά από το Athens Pride, στις 15 και 16 Ιουνίου, στον Μόλο της Αγίου Νικολάου, σε μία εκδήλωση που αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετό κόσμο. 
Πρόκειται για ένα διήμερο φεστιβάλ, με αρκετές δράσεις όπου θα υπάρχουν περίπτερα αλληλέγγυων ομάδων και φορέων και θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, workshops, μουσικές συναυλίες, shows και πάρτι. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ωστόσο, το κορυφαίο γεγονός θα είναι η μεγάλη πορεία που θα γίνει στο κέντρο της Πάτρας, το απόγευμα του Σαββάτου, με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων, αλλά και μεγαλύτερων, σε μία γιορτινή παρέλαση που αναμένεται να σκορπίσει στους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας το άρωμα και το χρώμα της αισιοδοξίας, της αποδοχής της διαφορετικότητας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ομοφοβίας.
Το σύμβολο του Patras Pride θα είναι και φέτος το ουράνιο τόξο, ενώ υπενθυμίζουμε ότι οι δύο προηγούμενες μεγάλες πορείες της διοργάνωσης είχαν συγκεντρώσει αρκετό κόσμο, όχι μόνο από την Πάτρα, αλλά και από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Η πρόσκληση των διοργανωτών για το 3ο Patras Pride και το μήνυμα του φετινού φεστιβάλ είναι ξεκάθαρη: "Σας καλούμε να παλέψετε μαζί μας, ενάντια σε κάθε καταπίεση και προνόμιο, αγωνιζόμενοι περήφανα, διεκδικώντας την ορατότητά μας και τον δημόσιο χώρο, ενάντια σε κάθε σεξιστική και φασιστική πρακτική. Ενάντια σε όσους θέλουν να μας αναιρέσουν το δικαίωμα στην ύπαρξη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.