ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

To ΕΣΡ δηλώνει «Παρούσα» στο Athens Pride... υπό περιορισμούς

Το σύνθημα του Athens Pride 2018 που ετοιμάζεται για τη μεγάλη παρέλαση που θα γίνει στις 9 Ιουνίου στο Σύνταγμα είναι «Δηλώνω Παρούσα», αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τις διακρίσεις φύλου - ειδικά φέτος με έμφαση στη διαχρονική ταύτιση της θηλυκότητας με ως μια κατώτερη, επικίνδυνη και διωκώμενη έκφραση όλων.
Athens Pride 2018
Οπως αναφέρει και η ίδια η οργανωτική επιτροπή του Pride για την επιλογή του φετινού συνθήματος:
Το φετινό Athens Pride επανερχόμαστε στα βασικά: στη θηλυκότητα. Όχι ως (αυθαίρετη) συνέπεια της βιολογίας, αλλά όπως βιώνεται, μαθαίνεται, ορίζεται, προβάλλεται, γιορτάζεται, αγαπιέται, λατρεύεται, εξιδανικεύεται, βιάζεται, καταδικάζεται και δολοφονείται κάθε μέρα σε μια βαθιά μισογύνικη κοινωνία.
Η ταύτιση με τη θηλυκότητα είναι απειλητική και επικίνδυνη ταυτόχρονα, επανάσταση και συμβιβασμός. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ελέγξουμε, γιατί φοβόμαστε ότι μπορεί να στραφεί και εναντίον μας.
Η θηλυκότητα μας ορίζει άσχετα με το φύλο. Είναι παρούσα σε κάθε έκφραση φύλου, σε κάθε σκέψη, κίνηση, ματιά, που έχουμε καταπιέσει, και που έχουμε σκεφτεί ότι θα έπρεπε να καταπιέσουμε.
Στο φετινό Athens Pride γιορτάζουμε όλες τις θηλυκότητες, αυτές που επιλέξαμε και αυτές που αρνηθήκαμε.
Κάθε θηλυκότητα που αγκαλιάσαμε και κάθε θηλυκότητα που προσπαθήσαμε να ξεφορτωθούμε: Παρούσα.
Κάθε θηλυκότητα που πρώτα μας φορτώθηκε ως κοινωνική σύμβαση πριν τη φέρουμε στα μέτρα μας με τους όρους μας: Παρούσα.
Κάθε θηλυκότητα που καταπιέστηκε και κάθε θηλυκότητα που καταπιέσαμε: Παρούσα.
Κάθε θηλυκότητα που κρύβουμε και κάθε θηλυκότητα που εκφράζουμε: Παρούσα.
Athens Pride 2018
Το σκεπτικό και το πόστερ του Athens Pride συνοδεύει και ένα σποτ που δείχνει τέσσερις χαρακτηριστικές εκφράσεις των παραπάνω: μια γυναίκα, ένα ζευγάρι λεσβιών, μια τρανσέξουαλ και ένα ζευγάρι γκέι ανδρών να δηλώνουν «Παρούσα».
To Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, στο οποίο κατατέθηκε το όλο σκεπτικό αλλά και το τηλεοπτικό σποτ του Athens Pride 2018 αποφάσισε την προβολή του, αλλά υπό περιορισμούς (δηλαδή επιτρέπει την προβολή του μετά τις 22:30 και σε Παρασκευές, Σάββατα και τις παραμονές αργιών μετά τις 23:00 , με τη δικαιολογία πως τα μηνύματα του μεταφέρει μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση και απορία σε πρόσωπα κάτω των 15 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.