google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ GAY ΓΑΜΩΝ

Η Αυστραλία έχει νέο πρωθυπουργό ο οποίος επαναφέρει το θέμα του γάμου μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου. 
Παρότι ο  πρώην Αυστραλός πρωθυπουργός Tony Abbott έχει ηττηθεί σε μια ψηφοφορία για την ηγεσία της χώρας, ο Malcolm Turnbull εκτόπισε τελικά τον Abbott, με το Φιλελεύθερο Κόμμα να ψηφίζει 54 με 44 υπέρ του νέου πρωθυπουργού. Πριν από την ψηφοφορία, ο Turnbull δήλωνε ότι αν κερδίσει, θα επιτρέψει στους βουλευτές ψήφο συνείδησης για την ισότητα του γάμου.
Ο Abbott υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα που αντιστεκόταν  στον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου στη χώρα παρότι υποστηριζόταν από το περίπου 70% του πληθυσμού - συμπεριλαμβανομένων το 88% των κάτω των 25 ετών και το 55% των άνω των 55 ετών. Παρά το γεγονός αυτό, ο Abbott αρνήθηκε να επιτρέψει βουλευτές του μια ελεύθερη ψηφοφορία σχετικά με το θέμα.
Τώρα  οTurnbull είναι πιθανό να επιτρέψει την ελεύθερη ψηφοφορία. Όπως αναφέρουν ξένα μέσα «η Προτιμώμενη πορεία μας προς τα εμπρός θα επιτρέψει την ελεύθερη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο του τρέχοντος έτους», όπως δήλωσε ο Rodney Croome, διευθυντής της εκστρατείας. Ο γκέι γάμος αποτελούσε ένα ζήτημα με μια συνεχή πρόκληση για το Φιλελεύθερο Κόμμα  που όπως φαίνεται θα είναι ιστορική για το μέλλον της χώρας....Julian A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.