google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ- ΕΔΩ ΟΜΩΣ;

 

Ο Πρόεδρος της Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου, κ Κώστας Γαβριηλίδης συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες με τον Κύπριο Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κ Χρήστο Στυλιανίδη για συζήτηση που αφορά στο Νομοσχέδιο της Πολιτικής  Συμβίωσης (μέχρι πρότινος Σύμφωνο Συμβίωσης) και τις εξελίξεις όσον αφορά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ στη Κύπρο, αλλά και την Ευρώπη γενικότερα. 

 Στη συνάντηση ο κ Στυλιανίδης επιβεβαίωσε τη στήριξη του στο Σύμφωνο Συμβίωσης, και εξέφρασε την ικανοποίηση του που αυτό προτίθεται να ψηφιστεί άμεσα από την Ολομέλεια της Βουλής, με τρόπο που σέβεται και τις πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), ενώ διέπεται από τη φιλοσοφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ενάντια σε οποιαδήποτε διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου.

 Αναφορά έγινε και στην πρόσφατη αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα, όπου με απόφαση της Βουλής τον Μάιο, ποινικοποιήθηκε ο δημόσιος ομοφοβικός και τρανσφοβικός λόγος και η παρακίνηση σε μίσος ή βία εναντίον οποιουδήποτε, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου. Ο κ Γαβριηλίδης, αναφέρθηκε και στην ανάγκη νομικής αναγνώρισης του φύλου στη χώρα μας, γεγονός που θα επιλύσει σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει διαχρονικά η τρανς κοινότητα της Κύπρου. 

 

Κατά τη συνάντηση,  ο κ Στυλιανίδης συνεχάρη την Accept για την επιτυχή διοργάνωση της Πορείας Υπερηφάνειας 2015,. Ο κ Στυλιανίδης που είχε συμμετάσχει και ο ίδιος στην 1η Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αυξημένη προσέλευση, αλλά και για την καθολική υποστήριξη της πορείας, τόσο από την Κυβέρνηση με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών κ Σωκράτη Χάσικου, όσο και όλων των κομμάτων, φορέων και οργανώσεων.

 Με την ιδιότητα του ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνή Οργανισμού για τα ΛΟΑΤΙ Δικαιώματα με έδρα τις Βρυξέλλες, ILGA-Europe, ο κ Γαβριηλίδης ενημέρωσε τον Κύπριο Επίτροπο για την ανάγκη χάραξης στρατηγικής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ότι αφορά στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ σε όλη την Ευρώπη, όπως άλλωστε ζητήθηκε και από το Ευρωκοινοβούλιο τον Φεβρουάριο του 2014, θέση που στήριξαν τότε με την ψήφο τους όλα τα κυπριακά κόμματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.