google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ στις διεκδικήσεις της LGBT κοινότητας για την άρση διακρίσεων ακόμα και πέρα από το Σύμφωνο συμβίωσης αποτυπώνει και ο ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνητικό του πρόγραμμα όπως περιγράφεται στις θέσεις που έχει αναφέρει στο φυλλάδιό του. Δείτε το:
1.3.3. Ισότητα φύλων – Σεξουαλικός προσανατολισμός και ταυτότητα
φύλου – Δικαιώματα μειονοτήτων και αντιρρησιών συνείδησης
[β] Σεξουαλικός προσανατολισμός και ταυτότητα φύλου 
Ο αγώνας για τα δικαιώματα και την ισότητα των ατόμων της ΛΟΑΔ κοινότητας είναι συστατικό κομμάτι του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση. Στην Ελλάδα οι ετεροφυλοφιλικές σχέσεις ορίζονται ως οι μόνες φυσιολογικές, με αποτέλεσμα την καταπίεση των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφισεξουαλικών και των διεμφυλικών ατόμων (ΛΟΑΔ), αλλά και οποιωνδήποτε άλλων απειλούν την ετεροφυλοφιλική κανονικότητα. Χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα που ανατρέπουν αυτή την πραγματικότητα και κατοχυρώνουν την ισότητα των δικαιωμάτων για όλες και όλους.
Οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ
-Άμεση ψήφιση του νομοσχεδίου για το διευρυμένο σύμφωνο συμβίωσης, που ήδη έχει καταρτιστεί και δοθεί στη διαβούλευση.
-Αναγνώριση για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου των δύο συντρόφων, του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο. Επίσης και του δικαιώματος της ελεύθερης
κυκλοφορίας των ομοφυλόφιλων ζευγαριών στις χώρες της Ε.Ε., καθώς και αυτών που απορρέουν από τη θεσμική αναγνώριση της σχέσης τους σε άλλη χώρα.
-Τροποποίηση του αντιρατσιστικού νόμου με ποινικοποίηση κάθε διάκρισης λόγω βιολογικού ή κοινωνικού φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και απαγόρευση της ρητορικής μίσους.
-Προσθήκη στους νόμους 3304/2005, 3896/2010 και 3769/2009 και των διακρίσεων λόγω ταυτότητας φύλου στο χώρο της εργασίας και υπηρεσιών.
-Κατάθεση νόμου που να επιτρέπει την αλλαγή εγγράφων στα διεμφυλικά άτομα χωρίς προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.