google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Α. ΣΙΓΑΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΙΝΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ για τις διεκδικήσεις της κοινότητας έκανε ο υποψήφιος με την Λαική ενότητα βουλευτής Αντώνης Σιγάλας ο οποίος αναφέρεται και στο σύμφωνο συμβίωσης, ενώ μέσα από βίντεο που αναρτήθηκε εξηγεί τις θέσεις του πολιτικού φορέα για την κοινότητα.
Ας δούμε όμως τί λεει για το θέμα, ο Αντωνης Σιγαλας (μέχρι πρότινος στην Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ), ενεργό μέλος της ΛΟΑΤ κοινότητας και σε αυτές τις εκλογές υποψηφιος βουλευτής με τη Λαική Ενότητα:
"Από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ ανέλαβαν στην εξουσία συστάθηκε νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία κατά παράβαση της διεθνούς πρακτικής δεν είχε μέσα κανέναν εκπρόσωπο της ΛΟΑΤ κοινότητας (μέλη της νομοπαρασκευαστικής ήταν αποκλειστικά καθηγήτριες πανεπιστημίου και δύο μέλη του γραφείου του γραφείου του γενικού γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου). Έγιναν δύο μεγάλες συναντήσεις του γγ του υπουργείου με όλες τις ΛΟΑΤ οργανώσεις για διαβούλευση όπου υπήρξε σε πολύ καλό κλίμα μια διεξοδική συζήτηση. Την πρώτη φορά έγινε μια αρχική συζήτηση και τη δεύτερη παρουσιάστηκε το αποτέλεσμα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, δηλαδή το σχέδιο νόμου. Ενδιάμεσα έγιναν τρεις ή τέσσερις συναντήσεις της ομάδας σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου με το γγ του υπουργείου και το γραφείο του, μετά από δική μας πρωτοβουλία, για να ενημερωθούμε για την πορεία του σχεδίου νόμου. Το σχέδιο νόμου, το οποίο τελικά ήταν έτοιμο τον Ιούνιο και προαναγγέλθηκε στο pride της Αθήνας από τον Κωστή Παπαϊωάννου, τελικά δεν πήρε το δρόμο για ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής.
Ως εκ τούτου εγώ τοποθετώ το κομμάτι των ευθυνών στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και στην ηγεσία της κοινοβουλευτικής ομάδας, που δεν έβαλε το θέμα κατά προτεραιότητα, καθώς και στην ηγεσία του υπουργείου, που δεν άσκησε όλη την επιρροή του για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Θεωρώ ότι το επιχείρημα της έλλειψης χρόνου δεν είναι απολύτως πειστικό και επαρκές, παρά το γεγονός ότι πράγματι έχει μια βάση, για τον απλούστατο λόγο ότι η βουλή εδώ και μερικές εβδομάδες ψηφίζει προαπαιτούμενα και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με διαδικασίες κατεπείγοντος. Και ειδικότερα για το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχω να πω ότι έφερε σε δύο ημέρες για ψήφιση στη βουλή το σχέδιο Χαμηλοθώρη για την αλλαγή του καθεστώτος των πλειστηριασμών, θέτοντας μια θηλειά στο λαιμό εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών. Το εισηγήθηκε μάλιστα ο ίδιος ο υπουργός. Το επιχείρημα λοιπόν ότι ο χρόνος δεν επαρκούσε για ένα θέμα που σοβεί εδώ και χρόνια και μάλιστα υπάρχει καταδικαστική απόφαση του ΕΕΔΑ για την Ελλάδα, δεν είναι επαρκές, γιατί όταν υπάρχει επιταγή των δανειστών σύρονται όλοι από τα μαλλιά και νομοθετούν σε δύο μέρες και μάλιστα κλωτσηδόν.
"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.