google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

My Life with James Dean (2017): ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ

Ο γνωστός συγγραφέας Reel Suspects του Matteo Lovadina έχει επιτύχει τις πρώτες πωλήσεις στο « My Life with James Dean », ένα αφιέρωμα στον κινηματογράφο, μέσα από μια ταινία που εξυμνεί τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων παρά τις δυσκολίες καταφέρνοντας να δημιουργούν τα όνειρα και τις σχέσεις τους. 
Το φίλμ έκανε Παγκόσμια πρεμιέρα το Νοέμβριο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Cheries-Cheris του Παρισιού, "My Life with James Dean", ενώ παρουσιάστηκε από τον Lovadina στους αγοραστές του 20ου Rendez-Vous με τον Γαλλικό Κινηματογράφο, που διεξήχθη στις 18-22 Ιανουαρίου στο InterContinental Le Grand Hotel στο Παρίσι. Στις πρώτες πωλήσεις, της εταιρίας Breaking Glass πήρε τα δικαιώματα της Βόρειας Αμερικής και στοχεύει σε θεατρική πορεία το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Η εταιράι ProFun απέκτησε γερμανόφωνα δικαιώματα για την Ευρώπη. Η Optimale θα απελευθερώσει την ταινία θεατρικά στη Γαλλία, το δεύτερο τρίμηνο του 2018. 
 Η ταινία "Η ζωή μου με τον James Dean" αναλώνει τον σκηνοθέτη Géraud Champreux (Johnny Basse), ο οποίος χωρικά τοποθετεί τους ήρωες του φίλμ στη βαθιά ακτή της Βόρειας Γαλλίας, μέσα από όμορφες πόλεις όπου ο σκηνοθέτης που αποτελεί τον κεντρικό ήρωα του φίλμ έρχεται για να παρουσιάσει το πρώτο του έργο σε τρία σινεμά στο Calais και τα περίχωρα. 
Ο Tζερόντ μάλιστα στην αρχή του φιλμ που ταξιδεύει με το λεωφορείο θα έχει μια απώλεια : ο Geraud χάθηκε στο δρόμο μόλις αποχώρησε από το λεωφορείο στην πρώτη του στάση αφού ένα  αγόρι κατάφερε να κλέψει το κινητό του τηλέφωνο. 
Η ταινία του - μια ειλικρινής ιστορία για το σαρκικό πάθος των ομόφυλων ανδρών, αποτελεί για την Γαλλική επαρχία ένα νέο δεδομένο ταράσσοντας ειρηνικά τα κύματα στους κινηματογράφους. Αλλά ο Géraud ανησυχεί τόσο για τη διάσπαση του ηγέτη της ταινίας όσο και για την προβολή της ταινίας του. 
Τελικά συναντήθηκε με την υπεύθυνη προβολών του έργου του στους σινεμάδες και η πρώτη προσέλευση κοινού είναι απογοητευτική. Και όμως, και αυτή είναι η μαγεία της κινηματογραφικής παραγωγής, ο τίτλος και ο ίδιος ο Géraud αρχίζουν να συλλέγουν υποστηρικτές, από την  περίεργη ρεσεψιονίστ στο τοπικό ξενοδοχείο, με έναν τοπικό πολιτιστικό ακτιβιστή που γυρίζει τους κινηματογράφους και έχει αγάπη για την τέχνη , στον νεαρό  μηχανικό προβολής του πρώτου κινηματογράφου όπου παίζει, ο οποίος μάλιστα είναι ερωτευμένος με τον Géraud. 
Κεντρικό επίσης πρόσωπο του φιλμ αποτελεί μια ηλικιωμένη γυναίκα που καταγράφει όλες τις συνεδρίες και τελικά αποκαλύπτεται ως η αποξενωμένη μητέρα του Géraud. Καθώς οι προωθητικές εκδρομές από κακές προβολές σε εκδρομές με τράτες και μεθυσμένα βράδια, η Géraud παίρνει το σθένος της έμπνευσης για μια ταινία που θα αποδώσει ένα θετικό, μουσικό αφιέρωμα στη ζεστασιά της υποδοχής που λαμβάνει τελικά σε αυτό το ανεμοδαρμένο τμήμα της Γαλλίας. 
 Η ταινία "Η ζωή μου με τον James Dean" γυρίστηκε από τον Laurent Coltelloni, του οποίου η πλαισιωμένη πλοή και η χρήση των πρωτότυπων χρωμάτων καθιστά κάποια από τη δράση να μοιάζει με μια ταινία μέσα σε μια ταινία. Η ενορχηστρωμένη φυσική κωμωδία ορισμένων σκηνών, με ζευγάρια που σκιάζουν άλλα ζευγάρια κατά μήκος του δρόμου, αποδίδει επίσης φόρο τιμής στον σιωπηλό κινηματογράφο. Η ταινία τελικά σύμφωνα με κριτικούς είναι: "Αυτή είναι αστεία και λεπτή αφήγηση, γενναιόδωρη και ανθρώπινη που παίζει σε όλες τις χορδές της μελαγχολίας. Μια καθαρή κινηματογραφική στιγμή και μια τέλεια εξιλέωση για τη σύνθεση των υψηλών συγγραφέων μας. Η ταινία βραβεύτηκε πάντως σε φεστιβάλ αποτελώντας ένα νέο σημείο αναφοράς..  "Η ζωή μου με τον James Dean" αντιπροσωπεύει μια πιο αισιόδοξη στροφή.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ With English Subtitles Here OR Here

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.