google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

16χρονος είναι ο πρώτος ανήλικος που διώκεται για γκέι έκφραση στη Ρωσία

Ένας ρώσος έφηβος είναι ο πρώτος ανήλικος που διώκεται υπό το νόμο της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» της χώρας. Ο 16χρονος Maxim Neverov, από το Biysk, οδηγήθηκε στο δικαστήριο και του επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ρούβλια (περίπου 650 ευρώ) όπως ανέφερε ο οργανισμός Russian LGBT Network. Ο Neverov καταδικάστηκε για «προπαγάνδα ομοφυλοφιλίας μεταξύ ανηλίκων», επειδή δημοσίευσε συγκεκριμένες εικόνες στο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VKontakte. Η έκθεση της αστυνομίας από τα τέλη Ιουλίου, υπογραμμίζει ότι η σελίδα του Neverov περιελάμβανε «κάποιες φωτογραφίες νέων ανδρών των οποίων η εμφάνιση (εν μέρει γυμνά μέρη του σώματος) είχε τα χαρακτηριστικά προπαγάνδας των ομοφυλοφιλικών σχέσεων σύμφωνα με τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων». 
 Ο Neverov ήταν ένας από τους κυριότερους διοργανωτές των διαδηλώσεων «Γκέι για τον Πούτιν» - η ομάδα υπέβαλε 12 αιτήσεις σε πόλεις της Ρωσίας για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες απορρίφθηκαν. Η δικαστική απόφαση εναντίον του Neverov θεωρείται ότι έχει επηρεαστεί από τη συμμετοχή του στη διοργάνωση αυτή. Ο 16χρονος δεν είχε δικαίωμα να συμβουλευτεί τον δικηγόρο του και έτσι αρνήθηκε να καταθέσει στη δίκη του. Ο νόμος περί «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» έχει τεθεί σε ισχύ από το 2013, με στόχο την προστασία των παιδιών από συμπεριφορές που θεωρούνται μη-παραδοσιακές κατά το νομοθέτη. 
 Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απεφάνθη ότι ο νόμος εισήγαγε διακρίσεις και επηρέαζε την ελευθερία των πολιτών, αλλά η Ρωσία δεν έκανε πίσω παρά την παγκόσμια κατακραυγή από οργανώσεις. Ο δικηγόρος του Neverov ισχυρίστηκε ότι η απόφαση παραβιάζει το δικαίωμά στην ελευθερία της έκφρασης του 16χρονου και επεσήμανε αρκετές παραβιάσεις κατά τη διάρκεια της δίκης. Πηγή:l ifo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.