google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Μήνυμα Επιτρόπου Εθελοντισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού

Με απόφαση του ΟΗΕ, η 19η Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπισμού (World Humanitarian Day), για να αποτίσει φόρο τιμής στους ανθρώπους που αφιερώνουν τη ζωή τους στην προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, συμβάλλοντας στη στήριξη των συνανθρώπων τους σε κάθε άκρη της γης, χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις. Οπως αναφέρει ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννης Γιαννάκη, σκοπός του ανθρωπισμού είναι η προστασία της ζωής, της υγείας των συνανθρώπων μας, ο σεβασμός των δικαιωμάτων τους, η ανεξαρτησία, η φιλανθρωπία και η αλληλεγγύη προς τον άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις 
 "Στις μέρες μας, είναι δεκάδες χιλιάδες οι άνθρωποι που αφιερώνουν τη ζωή τους στην ανθρωπιστική αποστολή, στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αλλά και απλοί πολίτες παρέχουν βοήθεια σε όλους εκείνους που παλεύουν να νικήσουν απειλητικές για τη ζωή τους καταστάσεις, είτε αυτές προέρχονται από συγκρούσεις είτε από φυσικές καταστροφές". 
Γενικά, προσθετει, οι προσπάθειες που καταβάλλονται εθελοντικά σε ολόκληρο τον κόσμο για την ανακούφιση των ανθρώπων από τις αρρώστιες, τους λοιμούς, τις καταστροφές και τους πολέμους είναι σημαντικές και αξιέπαινες και καθημερινά, οι εργαζόμενοι ανθρωπιστικής βοήθειας βοηθούν εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι και πού βρίσκονται. "Επομένως δικαίως οι άνθρωποι αυτοί τιμούνται. Η πράξη ανθρωπιάς τους πρέπει να μας παραδειγματίσει, γιατί ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, στα ανθρωπινά δικαιώματα και η αλληλεγγύη πρέπει και είναι καθήκον όλων", καταλήγει το μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.