ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Προσαγωγές στο gay pride της Αγίας Πετρούπολης

Η ρωσική αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Αγία Πετρούπολη, οι οποίοι δεν υπάκουσαν στην απαγόρευση για την πραγματοποίηση gay pride.
Δεκάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί σε πλατεία της Αγίας Πετρούπολης, αψηφώντας την απαγόρευση, με στόχο να διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους.

«Ήρθα στην πλατεία του Παλατιού για να υποστηρίξω τα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ αλλά και τον εαυτό μου. Με έχει κουράσει ο ρατσισμός και η σκέψη ότι δεν μου επιτρέπουν να βγω έξω και να διαμαρτυρηθώ. Η χώρα μου δεν θέλει να με ακούει να διαμαρτύρομαι, δεν την νοιάζει» λέει μία ακτιβίστρια.
Η αστυνομία συνέλαβε όσους διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες με το ουράνιο τόξο ή πλακάτ, στηριζόμενη στο νόμο του 2013, που απαγόρευσε τη διάδοση της προπαγάνδας των γκέι, όπως έλεγε η ρωσική κυβέρνηση.

Τον περασμένο μήνα μάλιστα, η ρωσική αστυνομία είχε συλλάβει προσωρινά τον Βρετανό ακτιβιστή Πίτερ Τάτσελ, που διαμαρτυρήθηκε στο Κρεμλίνο κατά του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.