google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Απεργία και διαδηλώσεις στο Ισραήλ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας

Χιλιάδες Ισραηλινοί συμμετείχαν στη σημερινή απεργία στη χώρα για να διαμαρτυρηθούν κατά των διακρίσεων για την κοινότητα ΛΟΑΤ και τον αποκλεισμό των ομοφυλόφιλων ανδρών από την απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας. Εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις. 
Η οργή των πολιτών προκλήθηκε από τη διγλωσσία του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε τη Δευτέρα ότι υποστηρίζει την απόκτηση παιδιού από ανύπαντρους άνδρες, όμως την Τετάρτη ψήφισε κατά της τροποποίησης της νομοθεσίας. Οι διαμαρτυρίες, όμως, οι οποίες έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες δεν περιορίζονται στο νόμο αυτό, αλλά άπτονται της γενικότερης συμπεριφοράς απέναντι στην κοινότητα ΛΟΑΤ στη χώρα. Δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν στην Ιερουσαλήμ όταν μπλόκαραν την πλατεία του Παρισιού, ενώ δεκάδες διαδηλωτές μπλόκαραν την κυκλοφορία σε δρόμο στην πόλη Μπερ Σεβά στα νότια της χώρας . 
Εκατοντάδες διαδηλωτές προκάλεσαν προβλήματα σε δρόμους του Τελ Αβίβ με τη διαμαρτυρία να ξεκινά μπροστά από κυβερνητικά γραφεία και να συνεχίζει σε μεγάλους δρόμους της πρωτεύουσας. Την ίδια στιγμή δύο μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας η Mellanox και η Microsoft Israel ανακοίνωσαν ότι δεσμεύονται να βοηθήσουν τους εργαζόμενούς τους να βρουν τα χρήματα για να αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.