google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Ρατσισμός, νεοναζισμός, ομοφοβία

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΑΚ ΣΤΟ ΓΚΡΑΤΣ)
Η Στουρμ Γκρατς είναι ομάδα η οποία εντάσσεται ενάντια στον ρατσισμό και στις διακρίσεις, αλλά αυτό δεν ισχύει για μία μεγάλη μάζα του κόσμου της. Βλέπετε, η Αυστρία είναι το μόνο δυτικοευρωπαϊκό κράτος με κυβέρνηση που περιλαμβάνει στους κόλπους του μια αντι-μεταναστευτική, ακροδεξιά δύναμη και το νεοναζιστικό στοιχείο είναι έντονο και στο ποδόσφαιρο. Άλλωστε, είδηση θα ήταν να μην εισχωρούσε το στοιχείο αυτό και στο αυστριακό ποδόσφαιρο.
Για να τονίσουμε και ένα παράδειγμα, αξίζει να αναφερθεί πως στο παρελθόν, όταν η Στουρμ φιλοξένησε την ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα, οι ποδοσφαιριστές από το Ισραήλ αποδοκιμάζονταν από τους Aυστριακούς οπαδούς κατά τη διάρκεια ολόκληρου του ματς με ναζιστικά συνθήματα, ενώ ανέκαθεν χαιρετούσαν με το γνωστό ναζιστικό «Ζιγκ Χάιλ».
Παλαιότερα, η Στουρμ δραστηριοποιήθηκε ενάντια στον ρατσισμό και τις διακρίσεις και σε συνεργασία με τις αντιπάλους της σε κάποια ματς και την ΟΥΕΦΑ, οι παίκτες με την είσοδό τους στο γήπεδο κρατούσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν το εξής: «Δεν χωρίζουμε το Μαύρο και το Λευκό – Εμείς ενωθούμε!», ενώ προβλήθηκε -σε αγώνα με την ουγγρική Χόνβεντ στο Ιντερτότο συγκεκριμένα- ένα σύντομο βίντεο με τίτλο «Διαφορετικές Γλώσσες – Ένας Στόχος: Όχι στον Ρατσισμό».
Καταληκτικά, να αναφέρουμε πως πρόβλημα στο αυστριακό σωματείο δεν αποτελεί μόνο ο ρατσισμός και ο νεοναζισμός, αλλά και η ομοφοβία. Απέναντι στην ΑΕΚ, δεν υπήρχε κάποιο νεοναζιστικό πανό στην κερκίδα τους, κάτι το οποίο ισχύει και για πολλά προηγούμενα ματς, ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε πως οι προσπάθειες που κάνει η διοίκηση της ομάδας για να μην τιμωρείται από τέτοιου είδους φαινόμενα, αποφέρουν επί το πλείστον καρπούς.
Η ομάδα κατάφερε να περιορίσει τα φαινόμενα αυτά σε μεγάλο βαθμό κατά τα τελευταία χρώματα, αλλά μέσα – μέσα προκύπτουν κάποια κρούσματα από όλα όσα προαναφέραμε πιο πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.