ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων για τη Διαφορετικότητα

Ένα πρόγραμμα βασισμένο στις έννοιες του “άλλου” και της διαφορετικότητας, με τίτλο Supplicants (Ικέτες/Ικέτιδες), διοργανώνει ο Κινητήρας σε συνεργασία με το Crooked House Theatre από την Ιρλανδία και την Association On & Οff από την Ισπανία. Η δράση πραγματοποιείται από τις5 έως τις 11 Αυγούστου, στο πλαίσιο του προγράμματος  ανταλλαγής νέων Erasmus+ και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
40 νέοι, μεταξύ των οποίων, ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες, που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας της ΜΚΟ PRAKSIS, θα έρθουν σε επαφή με καλλιτέχνες από την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ελλάδα για να δημιουργήσουν συνεργατικές θεατρικές και χορευτικές performances, που θα παρουσιαστoύν υπό τη μορφή μιας ανοιχτής στο κοινό παράστασης στον Κινητήρα, το Σάββατο 11 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα Supplicants συντονίζεται από την ιρλανδική ομάδα Crooked House Theatre, η οποία επέλεξε την Ελλάδα ως τόπο υλοποίησής του, κρίνοντας ότι παρέχει σημαντική βοήθεια στους πρόσφυγες σε σχέση με πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη. Τιτλοφόρησε, μάλιστα, το πρόγραμμα Supplicants, δηλαδή Ικέτιδες, κατά την ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου, την ιστορία των 50 Αιγυπτίων γυναικών, που κατέφυγαν στο Άργος ζητώντας άσυλο, για να αποφύγουν τον αιμομικτικό τους γάμο με τα ξαδέρφια τους και γιους του Αιγύπτου.
Οι 40 νέοι από την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Συρία, το Αφγανιστάν και τις άλλες χώρες που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, θα παρακολουθήσουν, επί τέσσερις ημέρες,  εργαστήρια και σεμινάρια θεάτρου, που θα διεξαχθούν στον Κινητήρα και στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Δήλος» – Δήμητρα Χατούπη από καλλιτέχνες όπως η Αντιγόνη Γύρα,η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, η Βιολέττα Γύρα, η Μάρω Γαλάνηο Juan Escalona Corral, η Silvia Sáenz García, ο Caolán Dundon, ο Jerry Iwu και ο Peter Hussey.Πέρα από τις προσωπικές ιστορίες των συμμετεχόντων προσφύγων, οι performances θα αποτυπώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι νέοι βιώνουν το ανοίκειο στις χώρες τους, αλλά και τις προτάσεις τους για μια κοινωνία σεβασμού, συνύπαρξης και διαπολιτισμού.
Η δράση Supplicants είναι η τρίτη συνεργασία μεταξύ του Κινητήρα και του Crooked House Theatre και η δεύτερη που περιλαμβάνει και την Association Οn & Off. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, η Κοινωνική Κουζίνα θα μαγειρεύει για όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και για όσους άστεγους, πρόσφυγες και μετανάστες βρεθούν από τις 5 έως τις 11 Αυγούστου στους χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις.
Έως τότε, συγκεκριμένα από τις 11 έως τις 18 Ιουλίου, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Κινητήρα, Αντιγόνη Γύρα, και η χορεύτρια και χορογράφος Αφροδίτη Βερβενιώτη θα ταξιδέψουν στην Ισπανία με έξι Έλληνες εφήβους για να συμμετάσχουν στο Speechless, μια   εκστρατεία προβολής ενάντια στη ρητορική και τα εγκλήματα μίσους του προγράμματος  ανταλλαγής νέων Erasmus+.
Supplicants (Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων Erasmus+)
5 – 11 Αυγούστου 2018
Κινητήρας και Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Δήλος» – Δήμητρα Χατούπη
Supplicants (Η Παράσταση)
Κινητήρας (Ερεχθείου 22, Ακρόπολη)
Ημέρα και ώρα παράστασης: Σάββατο 11 Αυγούστου, στις 20.30
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: 210 9248328,
Φωτογραφίες: Χρήστος Καβαλιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LGBT GREECE NEWS-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG COMMUNITY Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.