google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

TO FACEBOOK ΣΤΑΜΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΑ ΠΡΟΦΙΛ

Tο Facebook, έναν χρόνο μετά την επιβολή της και τις έντονες επικρίσεις που δέχτηκε από ευάλωτες κοινότητες (LGBT και άλλων κοινοτήτων) που επηρεάστηκαν άμεσα από αυτή, ανακοίνωσε ότι θέτει σε εφαρμογή κάποιες τροποιήσεις στην αμφιλεγόμενη πολιτική χρήσης πραγματικών ονομάτων.  
Στην ανακοίνωσή του, το κοινωνικό δίκτυο αφού προσπαθεί να πείσει το κοινό ότι η πολιτική αυτή εφαρμόζεται με στόχο την ασφάλεια των χρηστών του καθώς και την επικύρωση των όσων λέμε όταν οι χρήστες του χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα, πληροφορεί ότι θέτει σε δοκιμαστική εφαρμογή νέα εργαλεία που θα επιτρέπουν σε όσους επιθυμούν να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο να δικαιολογούν την επιλογή τους και να επαληθεύουν τα στοιχεία τους.Τα εργαλεία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, απευθύνονται σε όσους χρήστες έχουν πέσει θύματα οικιακής βίας, ή σε περιπτώσεις που αφορούν στον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή στην καταγωγή τους, ενώ παράλληλα αλλάζει και ο μηχανισμός με τον οποίο κάνει κάποιος report έναν χρήστη, όταν διαπιστώνει παραβίαση της εν λόγω πολιτικής. Σκοπός του Facebook είναι να μειωθούν οι περιπτώσεις όπου κάποιος χρήστης καλείται να επαληθεύσει την ταυτότητα ή τα στοιχεία του.  
Παρόλα αυτά το κοινωνικό δίκτυο καθιστά σαφές ότι η πολιτική χρήσης πραγματικών ονομάτων, για τους υπόλοιπους χρήστες του, δεν πρόκειται να αλλάξει, συνεχίζοντας να απαιτεί την χρήση του πραγματικού μας ονοματεπώνυμου.   "Απαιτούμε από τους χρήστες μας να χρησιμοποιούν το όνομα με το οποίο είναι γνωστοί στους φίλους και στις οικογένειές τους. Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα οι πράξεις και τα λεγόμενά τους αποκτούν περισσότερη βαρύτητα επειδή αυτό τους καθιστά υπεύθυνους για ό, τι λένε", αναφέρει η ανακοίνωση του Facebook, το οποίο δεχόταν εκατοντάδες χιλιάδες reports που αφορούν σε ψεύτικα ονόματα χρηστών, σε εβδομαδιαία βάση, όπως ισχυρίζεται.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.