google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΥΒΡΕΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ



Σε κατά συνείδηση ψήφο προσανατολίζεται η ΝΔ στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κοινοβουλευτικών παραγόντων του κόμματος. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά «εμείς δεν βάζουμε κομματική πειθαρχία στους βουλευτές μας, όπως άλλα κόμματα» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της κατά συνείδηση ψήφου, όταν μάλιστα έχουν καταγραφεί διαρροές υπέρ του «ναι» από την αξιωματική αντιπολίτευση (όπως οι βουλευτές Νίκη Κεραμέως, Όλγα Κεφαλογιάννη κ.ά.)

Πολιτικά πάντως η ΝΔ δήλωσε δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Ι. Βρούτση και του εισηγητή της Χ. Αθανασίου ότι είναι κατ’ αρχήν υπέρ της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια αλλά υπό τρεις προϋποθέσεις: ότι δεν θα αφήνει το νομοσχέδιο ανοιχτό το θέμα του γάμου, της υιοθεσίας και της ιθαγένειας των ομόφυλων ζευγαριών. Παρά δε τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου, ο οποίος κατέθεσε και σχετικά νομοτεχνικές αλλαγές, ότι δεν υπάρχει θέμα γάμου ή τεκνοθεσίας από το παρόν νομοσχέδιο, η ΝΔ επιμένει στην θέση της θεωρώντας ανεπαρκείς τις διαβεβαιώσεις αυτές.

Ο κ. Βρούτσης είπε ότι «η σεξουαλική επιλογή είναι απόλυτα σεβαστή και κανένας δεν έχει δικαίωμα να είναι εναντίον της επιλογής κάποιου ή κάποιας», όμως, πρόσθεσε, «είναι και υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίζει τα ίδια δικαιώματα για όλους». Και διευκρίνισε ότι «είμαστε κατ’ αρχήν υπέρ της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια», όπως, τόνισε ότι «νοθεύεται σκόπιμα το ίδιο το σύμφωνο συμβίωσης». «Εισάγετε το θέμα του γάμου και της υιοθεσίας. Σας είπαμε να το εξαιρέσετε. Όποια δήλωση προθέσεων και να κάνετε δεν αρκεί. Αφαιρέστε το θέμα του γάμου και της υιοθεσίας και εμείς θα το ψηφίσουμε. Να ψηφίσουμε μαζί. Το θέλουμε, αλλά να αποσύρετε τις συγκεκριμένες διατάξεις», ξεκαθάρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απευθυνόμενος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι ήδη έχουν δηλώσει ότι τάσσονται υπέρ του συμφώνου συμβίωσης. Μεταξύ αυτών η Νίκη Κεραμέως και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε από την πλευρά του ότι «ένας άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει αρκεί να μην βάζει σε κίνδυνο και να μην βλάπτει κάποιον». «Έχει δικαίωμα κάθε άνθρωπος να είναι όσο διαφορετικός θέλει», είπε και απάντησε στην ΝΔ ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν εισάγει ρυθμίσεις για τεκνοθεσία. «Υπήρξαν φόβοι ότι η ρύθμιση για την εφαρμογή του αναλογικού δικαίου μπορεί να καλύψει και επέκταση της τεκνοθεσίας. Μια από τις βελτιώσεις που ανακοίνωσα διευκρινίζει ότι ως διατάξεις που αφορούν αξιώσεις ή παροχές ή προνόμια μεταξύ συζύγων δεν νοούνται η τεκνοθεσία ή υιοθεσία», τόνισε, λέγοντας μάλιστα ότι «στεναχώρησα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή του Ποταμιού Ι. Φωτήλα αρνούμενος να αναγνωριστεί η χορήγηση επιμέλειας σε προγεννημένα τέκνα».

Επιπλέον, έκανε αποδεκτή την τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της ποινικής διάταξης περί παρά φύσιν ασέλγειας. «Με την κατάργησή της δεν αφήνει κανένα κενό αξιοποίνου», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, επισημαίνοντας ότι αυτό που περιγράφει η διάταξη καλύπτεται από τις διατάξεις περί ανηλίκων και περί μαστροπίας, σωματεμπορίας και πορνογραφίας, ενώ υπάρχει πλήρης αχρησία της διάταξης: «Ούτε η κοινωνία μας καταδίκαζε τις ομοφυλοφυλικές σχέσεις των ομοφύλων. Η αποδοχή της είναι ιστορική τομή με βάθος χιλιετιών», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι και μεταξύ των βουλευτών των ΑΝΕΛ καταγράφονται διαφοροποιήσεις. Έτσι, παρά την καταψήφιση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή, οι βουλευτές του κόμματος Γ. Ζουράρις και Αθ. Παπαχριστόπουλος δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις «να το ψηφίσουμε ως έχει και έχουμε καιρό να το διορθώσουμε». Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις βουλευτών και οι ΑΝΕΛ να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠαΣοΚ – ΔΗΜΑΡ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία.   


Βουλή: Αμυράς και Κατσίκης αντήλλαξαν υβριστικές κουβέντες για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων                                                 

Υβριστικές κουβέντες αντήλλαξαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γ. Αμυράς (Ποτάμι) και ο Κ. Κατσίκης (ΑΝΕΛ) κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Αφορμή η επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής του Ποταμιού κατά των ΑΝΕΛ και του κ. Κατσίκη, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει στην επιτροπή τους ομοφυλόφιλους «σεξουαλικά παρεκτρεπόμενους» δηλώνοντας ότι «η ελληνική οικογένεια δεν είναι δυνατό να πληγεί από ζευγάρια με ποικίλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς». Συγκεκριμένα, ο κ. Αμυράς κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο και «το εξαπτέρυγό του, τον Κατσίκη που συνέδεσαν την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία», λέγοντας ότι «έχουν ένα δίκιο»: «Αν ένας γκέι συνευρεθεί με τον Κατσίκη ενδέχεται να κατηγορηθεί για κτηνοβασία»!

Η φράση αυτή, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Κατσίκη ο οποίος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού για να πει τα εξής: «Θέλω από τον χώρο της Ολομέλειας να καταγγείλω ότι εδώ μέσα υπάρχει ένας πολιτικός αλήτης ονόματι Αμυράς και θα προβώ σε μήνυση εναντίον του για όσα είπε». Ο προεδρεύων Ι. Λαμπρούλης του ζήτησε επιμόνως να πάρει πίσω τον χαρακτηρισμό «πολιτικός αλήτης», αλλά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αρνήθηκε, με αποτέλεσμα το προεδρείο να τον ανακαλέσει στην τάξη. Ο κ. Αμυράς ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει: «Να σε αποκαλεί πολιτικό αλήτη ο ομοφοβικός Κατσίκης κάτι κάνεις καλά».

Στο θέμα παρενέβη και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος ο οποίος έψεξε το Προεδρείο διότι ενώ ζήτησε από τον κ. Κατσίκη να αποσύρει τον χαρακτηρισμό «πολιτικός αλήτης», δεν ζήτησε από τον κ. Αμυρά να αποσύρει όσα είχε πει για τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, ο οποίος στράφηκε κατά του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, αποκαλώντας τον «Μουλά Ομάρ» (σ.σ. ο αποθανών ηγέτης των Αφγανών Ταλιμπάν). 

Και συνέχισε ο κ. Νικολόπουλος: «Μπορεί να είναι υπερήφανος δηλώνοντας γκέι οποιοσδήποτε βουλευτής ή η όποια συνάδελφος, αλλά δεν θα πάρουμε την άδειά σας για να δηλώσουμε υπερήφανοι που είμαστε πολύτεκνοι». Επίσης καταφέρθηκε κατά εκείνου του βουλευτή «που είπε ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους βουλευτές». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.