google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

Βιβλίο επιβεβαιώνει ότι ο πρώτος πρωθυπουργός της Κίνας ήταν γκέι

Ένα βιβλίο που θα δημοσιευθεί στο Χονγκ Κονγκ το νέο έτος, αποκαλύπτει ότι ο πρώτος πρωθυπουργός της Κομμουνιστικής Κίνας, ο Τσου Εν Λάι, ήταν πιθανώς ομοφυλόφιλος παρά τον μακροχρόνιο γάμο του. Ο Τσου χαίρει μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού από τους Κινέζους και το βιβλίο αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση καθώς το Κομμουνιστικό Κόμμα απαιτεί από τα στελέχη και τους αξιωματούχους του να είναι (ή τουλάχιστον να φαίνονται) ηθικά άμεμπτοι.

Σύμφωνα με το βιβλίο “Η κρυφή συναισθηματική ζωή του Τσου Εν Λάι”, ο πρώτος πρωθυπουργός της Κομμουνιστικής Κίνας είχε κάποτε ερωτικό δεσμό με έναν συμμαθητή του ενώ στην διάρκεια του γάμου του, ήταν συναισθηματικά αποξενωμένος από την σύζυγό του. 

Η συγγραφέας Tsoi Wing-MUI ζεί στο Χονκ Κονγκ και στο βιβλίο της παραθέτει αποσπάσματα από την προσωπική αλληλογραφία αλλά και τα ημερολόγια του Τσου Εν Λάι και της συζύγου του, από τα οποία προκύπτει ότι ο Τσου ήταν ομοφυλόφιλος.

Η ίδια η συγγραφέας ήταν πρώην συντάκτρια σε ένα φιλελεύθερο πολιτικό περιοδικό όπου έγραφε για θέματα ομοφυλοφιλίας και αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο.

Ο Τσου ήταν ο πρωθυπουργός από την επανάσταση, τον Οκτώβριο του 1949 που έφερε το Κομμουνιστικό Κόμμα στην εξουσία, μέχρι το θάνατό του από καρκίνο το 1976, λίγους μήνες πριν από το θάνατο του Μάο Τσε Τουνγκ, του ιδρυτή της σύγχρονης Κίνας.

Η “Η κρυφή συναισθηματική ζωή του Τσου Εν Λάι” εκδίδεται από τον ίδιο οίκο που είχε δημοσιεύσει τα μυστικά ημερολόγια του πρώην επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Zhao Ziyang , ο οποίος εκδιώχθηκε μετά την αιματηρή καταστολή της δημοκρατικής διαδήλωσης στην πλατεία Τιενανμέν το 1989. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.