google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

«The Justice Project» είναι εδώ για την Κύπρο και όχι μόνο

Μια σπουδαία συνάντηση, μεταξύ των πιο έμπειρων και των νεότερων ακτιβιστών υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έγινε προψές Παρασκευή (18 Δεκεμβρίου 2015) στο «Artos Foundation» στη Λευκωσία, όταν η Επίτιμη Πρόεδρος της οργάνωσης Cyprus Stop Trafficking Ανδρούλα Χριστοφίδου Henriques προσκλήθηκε και τέλεσε τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης της νεοσυσταθείσας ομάδας «The Justice Project». Η έκθεση, με θέμα «Το Δεύτερο Φύλο», επικεντρώνεται στην καταπίεση και τη βία, που οι γυναίκες υφίστανται στο κυπριακό πατριαρχικό σύστημα και είναι, απ’ όσο γνωρίζω, η πρώτη ακτιβιστική ενέργεια αυτής της καταπληκτικής οργάνωσης αγοριών και κοριτσιών, φοιτητών σε αμερικανικά και βρετανικά πανεπιστήμια και τελειόφοιτων μαθητών σε αγγλόφωνα σχολεία μέσης παιδείας, όπως το The English School, The Falcon School και το St Mary’s School. Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων και στην ιστοσελίδα τους (www.TheJusticeProject.com.cy ), «οι πεποιθήσεις τους βασίζονται στην ιδέα ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, και συνεπώς δεν πρέπει ν’ αντιμετωπίζουν διακρίσεις, μίσος και καταπίεση. Πρέπει να είναι όλοι ελεύθεροι να επιλέγουν και να εκφράζουν τη σεξουαλική και φυλετική τους ταυτότητα, να αλλάζουν το σώμα τους και τον τρόπο ζωής τους (lifestyle), έτσι που να εκφράζει την ταυτότητα φύλου που επέλεξαν.
Όλα τα άτομα στην Κύπρο, εφόσον το επιλέξουν, να μπορούν να έχουν ελεύθερη και εύκολη πρόσβαση σε ιατρική άμβλωση, μέχρι την 24η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, αφού αυτό το διάστημα το έμβρυο είναι μέρος του σώματος της μητέρας, πάνω στο οποίο η μητέρα έχει πλήρη δικαιώματα και έλεγχο. Όλα τα άτομα, ιδιαίτερα τα τρανσεξουαλικά, πρέπει να έχουν εύκολη πρόσβαση σε ιατρική θεραπεία, της ίδιας ποιότητας με όλους. Επίσης, όλοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να είναι εθελοντές αιμοδότες, αν είναι υγιείς, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, περιλαμβανομένων των ομοφυλόφιλων αντρών. Τα εγκλήματα φύλου πρέπει να αναγνωριστούν ως τέτοια και να ληφθούν νομικά μέτρα αποτροπής τους. Η κυριαρχία των πατριαρχικών αντιλήψεων στην Κύπρο είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα εγκλήματα αντρών κατά γυναικών - οι δολοφονίες γυναικών από άντρες δεν είναι τυχαία εγκλήματα κάποιων μανιακών, αφού οι άντρες που τα διέπραξαν θεωρούν τις γυναίκες θύματα όχι μόνο κατώτερες, αλλά άχρηστες. Η συστηματική βία εναντίον γυναικών είναι το αποτέλεσμα μισογυνισμού, που είναι ενδημικός στην κυπριακή, πατριαρχική κοινωνία.
Το ίδιο μίσος κρύβεται πίσω από τη βία ενάντια σε ΛΟΑΤ άτομα - ομοφυλόφυλους, λεσβίες, αμφισεξουαλικούς και διεμφυλικούς. Πρέπει να σπάσει η σιωπή και το στίγμα που αφορά τη βία στην οικογένεια, και να αναγνωριστεί ως μορφή έμφυλης βίας και πρέπει να καταπολεμηθεί η πορνεία και το σωματεμπόριο - μια βιομηχανία που ανθεί στην Κύπρο, με διαδοχικές κυβερνήσεις, αριστερές και δεξιές, να αδιαφορούν για το πρόβλημα και με τις προσπάθειες για προστασία των γυναικών θυμάτων, τα τελευταία χρόνια, να είναι ανεπαρκείς». Να με θυμηθείτε, ότι η οργάνωση «The Justice Project» ήρθε και θα μείνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.