google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Λευκωσία: Δεκάδες είναι τα ζευγάρια που έχουν ζητήσει ενημέρωση κι έχουν προωθήσει τις διαδικασίες για να συνάψουν «πολιτική ένωση» βάσει της νέας νομοθεσίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει εκφραστεί από τα ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία μέχρι τώρα δεν είχαν κανένα δικαίωμα αναγνώρισης της συμβίωσης τους από το κράτος. 
Από την ημέρα ψήφισης της νομοθεσίας μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε στον «Φιλελέυθερο», ο πρόεδρος της Accept ΛΟΑΤ Κύπρου, Κώστας Γαβριηλίδης, «μας ζητήθηκε και έχουμε δώσει λεπτομερή πληροφόρηση σε πάρα πολλά ζευγάρια, ομοφύλων κυρίως ανδρών, και πρέπει να πω ότι και για εμάς τους ίδιους ο αριθμός των ατόμων που φαίνεται ότι θα προχωρήσουν στη σύναψη της «πολιτικής ένωσης» είναι έκπληξη αφού δεν περιμέναμε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον». Αρκετά από τα ζευγάρια, έχουν ήδη προωθήσει τις διαδικασίες για την πολιτική τους ένωση και τώρα αναμένουν να ολοκληρώσει και το υπουργείο Εσωτερικών τις δικές του διαδικασίες για να προχωρήσουν.
 «Δεν αποκλείεται να έχουμε τις πρώτες «πολιτικές ενώσεις» πριν το τέλος του χρόνου, δηλαδή τις επόμενες δύο εβδομάδες», είπε ο κ. Γαβριηλίδης. «Έχει δεχθεί τηλεφωνήματα και από Κύπριους οι οποίοι είναι παντρεμένοι ή έχουν συνάψει ανάλογα σύμφωνα σε άλλες χώρες και θέλουν να γνωρίζουν αν πλέον αναγνωρίζονται τα δικαιώματα τους και στην Κύπρο», σημειώνει. Αυτό, είπε, «είναι πολύ σημαντικό διότι τώρα η σχέση και συμβίωση των ανθρώπων αυτών αναγνωρίζεται και στην Κύπρο και θα είναι πολύ πιο εύκολη η διακίνηση τους, αφού είναι διασφαλισμένα όλα τους τα δικαιώματα». Ενδιαφέρον για πληροφορίες, πρόσθεσε, «είχαμε και από διάφορες Πρεσβείες άλλων χωρών, οι οποίες ήθελαν να ενημερωθούν για τα δικαιώματα των υπηκόων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

lgbtgreece news-ΝΕΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ-LGBT GREECE BLOG Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.